אגוז ברזיל: אוצר טבעי מהאמזונס
אגוז ברזיל, שלעתים קרובות מאפיל על אגוזים נפוצים יותר כמו שקדים ואגוזי מלך, תופס מקום ייחודי בעולם מזון הבריאות. ילידי יערות הגשם באמזונס, אגוזים אלה
עמוד הבית » בלוג
אגוז ברזיל, שלעתים קרובות מאפיל על אגוזים נפוצים יותר כמו שקדים ואגוזי מלך, תופס מקום ייחודי בעולם מזון הבריאות. ילידי יערות הגשם באמזונס, אגוזים אלה
הם קריספיים, מלאים בכל מיני מילויים טעימים ותמיד משאירים טעם של עוד – בלינצ'ס הם מאכל שאפשר להכין בכל מיני צורות כדי שכולם ייהנו ממשהו
המטבח הישראלי הוא שילוב של מגוון תרבויות, של היסטוריות ושל השפעות קולינריות מרחבי העולם כולו שהתנקזו למדינה אחת קטנה. כל מנה כזו, מהשקשוקה ועד הגרעינים
מלון הוא פרי קיץ טעים ואהוב, המציע פינוק מרענן ומתוק שאפשר ליהנות ממנו במגוון צורות, מפרוסות טריות ועד שייקים מגוונים. בחירת המלון המושלם יכולה להיות
בעולם הקינוחים יש המון אפשרויות וגיוונים, והתחום הזה של הקולינריה מציע לנו סיום מתוק לכל ארוחה. מקינוחים קרמיים, דרך פינוקים פירותיים ועד קינוחי שוקולד מושחתים,
אבטיחים הם פרי קיצי, מרענן ומתוק, והוא בחירה מושלמת לפיקניקים, למפגשים משפחתיים ולכל אירוע שבו צריך קינוח טעים ובריא. עם זאת, לא כל האבטיחים יהיו
עיצוב גבות עשוי לעשות פלאים למראה הפנים. גבות מעוצבות היטב יכולות להעצים את יופיין הטבעי של הפנים, להדגיש את העיניים וליצור מראה מסודר ומטופח. עם
מבין הטיפולים הקוסמטיים המבוקשים, מניקור הוא אחד הבולטים והחשובים, ולא סתם. מדובר בטיפול קוסמטי שעוזר לשמור על בריאות הציפורניים ועל מראה מטופח של הידיים, כזה
מי שמקפידה לבקר את בונת הציפורניים שלה מדי חודש, תדע להגיד שמדובר באומנות של ממש. עם התפתחות התחום והטכנולוגיה הקשורה בה, יש היום כמה וכמה
בישול אל דנטה הוא מיומנות וגם אומנות, הדורשת תזמון מדויק ותשומת לב לפרטים כדי להגיע למרקם המושלם של כל מנה. זהו מונח שבטח נתקלתם בו
מלפפון הוא מצרך בסיסי בתזונה של אנשים רבים ברחבי העולם – זהו ירק בעל טעם מרענן שיש לו גם יתרונות בריאותיים רבים כמזון וגם בשימושים
במרדף אחר אורח חיים בריא ומאוזן, אנחנו מתנסים בסוגי דיאטות ובסוגי תזונה שונים ומגוונים, ואחד מהם הוא התזונה הים תיכונית. התזונה הים תיכונית מוערכת על
מיץ רימונים, אותו המשקה בעל הצבע האדום הבוהק והטעם המתוק המופק מפרי הרימון היפה, הוא לא רק טעים אלא גם בריא מאוד ביחס למיצים מפירות
אנחנו מכירים אותו כטעם האהוב על רבים, שנמצא במאכלים רבים ובעיקר בקינוחים כמו עוגות וגלידות ואפילו במשקאות שונים. הווניל הוא לא עוד תבלין, הוא מייצג
עישון בשר הוא מושג המתייחס למלאכת בישול שהפכה למסורת, והיא עתיקת יומין כמו הבישול עצמו. התפתחות מסורת וטכניקות העישון, החל מהשורשים הפרימיטיביים של העישון בעבר
אסאדו הוא יותר מסתם אופן בישול או סגנון קולינרי, מדובר במסורת תרבותית וחברתית עמוקה ומכובדת אשר עשתה דרכה עד לארץ ישראל. שורשיה של מסורת האסאדו
סטייק נתח קצבים הוא נתח רך וטעים כל כך, הנחשב למלך נתחי הסטייק. כדי להשיג סטייק נתח קצבים עסיסי ורך, נדרשת לא רק בחירת סוג
בצק הוא אחד המרכיבים החשובים והבסיסיים ביותר באפייה. החל מלחם פשוט ועד מאפים מתוחכמים, כמעט כל מתכוני האפייה מכילים סוג כלשהו של בצק. יש מגוון
דגים הם מוצר מזון טעים ומקור מצוין לחלבונים באיכות גבוהה, לחומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 ואומגה 6 ולוויטמינים ומינרלים שונים. קיימים סוגים רבים של
בשר הוא אחד המזונות העתיקים והחשובים ביותר בתזונה האנושית. זה שנים רבות שהבשר משמש מקור מרכזי לחלבונים, לברזל, לאבץ ולוויטמינים חיוניים עבור האדם. צריכת בשר
ריכוך בשר הוא מלאכה קולינרית חשובה בתחום הבישול, משום שמדובר בשינוי המרקם והטעם של אחד המרכיבים הנחשקים בעולם. בין אם מדובר בסטייק עסיסי, צלי בקר
אחת הפעילויות המהנות ביותר שתמיד אפשר לעשות עם החברים או המשפחה כדי לחגוג מאורע מסוים, חג או סתם כדי לשמוח ולבלות היא בישול בשר על
הפשרת בשר היא שלב הכרחי ביותר בהכנת בשר ובבישולו, אך חשוב מאוד לעשות זאת בצורה בטוחה כדי להימנע ממחלות הנישאות במזון. הפשרת מזון בדרכים לא
ציוד למטבח הוא כל מה שאנחנו צריכים כדי לוודא שהארוחה שאנחנו מתכננים מתבשלת היטב, מוגשת היטב בשולחן ומאוחסנת היטב במקרה של שאריות. אם אתם חושבים
דגים הם חומר גלם נפלא, ואפשר להכין איתם מטעמים שונים. עם זאת, לא תמיד קל להשיג דגים טריים באיכות מעולה, ולכן עלינו להסתפק בדגים קפואים.
דגים הם מנה פופולרית במטבחים רבים בעולם, וגם בנוף הקולינריה הישראלית יש לדגים מקום של כבוד. לפני שהטעמים העדינים והמיוחדים של הדגים יכולים להגיע לחך
דגים לסושי דגים לסושי הם מצרך פופולרי במטבח של כל מי שמכין סושי מקצועי או ביתי. לכאורה נדמה שכל דג יכול להשתלב היטב עם המצרכים
שיטות לצלחות מוצלח הן הדרך המושלמת להפוך כל מנה להכי טעימה שיש מבחינה ויזואלית. עם קצת ידע מקצועי וחשיבה מחוץ לקופסה, אפשר להפוך כל מנה
אם יוצא לכם לצפות בטלוויזיה בשעות הפריים טיים, אתם בטח שמים לב לגל הקולינרי ששוטף את המסך הקטן ונראה שהיום כולם מתעסקים בבישול ובפרט באומנות
אם יש קינוח אחד שאנחנו הישראלים אוהבים, הרי שמדובר בעוגת שוקולד! ובעידן שלנו, שבו המודעות לבריאות רק הולכת וגוברת, נראה שרבים מאיתנו מחפשים את התחליף
סידור שולחן הוא חלק חשוב מחוויית האכילה הכללית – העיצוב של החדר ושל השולחן עצמו, סידור הכלים בצורה הנכונה והוספת אביזרים לשיפור האווירה הם שלבים
מכירת עוגות מהבית היא רעיון מעולה גם לקונדיטורים מקצועיים וגם לחובבי אפייה שאוהבים להכין עוגות, מתוקים ומאפים טעימים. אם כבר יצא לכם להשתעשע ברעיון של
ג׳לטין הוא אחד הרכיבים הבסיסיים והחשובים בלא מעט קינוחים שאנו אוכלים, בטח כשמדובר בקולינריה ובקונדיטוריה ברמה הגבוהה ביותר, ועדיין נראה איכשהו שלא מעט קונדיטורים מקצועיים
הילד המתוק עומד לחגוג יום הולדת? אולי החברה הכי טובה בעבודה או דווקא סבא שעוד רגע חוגג שמונה עשורים? ובכן – זה ממש לא משנה
שיטות בישול שונות נהוגות להכנת מאכלים שונים ובשימוש של חומרי גלם שונים. מה ההבדל בין שיטות בישול קלאסיות למודרניות? אילו סוגי מזונות מתאימים לאילו סוגי
נשנושים, מתוקים, אוכל מטוגן, שתייה ממותקת – כל אלו ממש טעימים, אבל בסופו של דבר הם לא ממש עושים לנו טוב, וכמעט כל אחד מאיתנו
אוכל יווני הוא עשיר ומגוון ומלא בטעמים ובחומרי גלם שמשקפים את התרבות הים תיכונית העתיקה של יוון שאין שנייה לה. האוכל היווני התפתח במשך שנים
קינוחים ישראליים פשוט הופכים את העולם למקום הרבה יותר טוב, בעיקר כשהקינוחים המתוקים האלה מונחים על השולחן ממש מתחת לאף שלנו, בסוף ארוחה או בתחילתה.
אולי לא ידעתם אבל לאחסון פירות וירקות יש חשיבות קריטית בשמירה על אורך חיי המדף שלהם. יש סביבות שיכולות להרוס את הפירות והירקות שלנו בזמן
אין ספק ששמעתם לפחות פעם אחת על תפקיד הטבח הצבאי – אולי כי אתם מתעניינים בקולינריה ובבישול ואתם רוצים את ההזדמנות להתעסק בתחום גם במהלך
מה ההבדלים בין שף לטבח? היא אחת השאלות הגדולות ביותר שעולות לכל מי שחולם לבשל בצורה מקצועית. אם גם אתם חולמים להפוך את הכישרון ואת
רוצים לסגור חופשה? לפני שאתם משריינים תאריכים, כדאי שתכירו את סוגי המלונות הקיימים, מה כל אחד מהם מציע ומה הייחודיות של כל אחד מהם, כדי
אם גם אתם מחפשים עבודה טובה, רווחית ומהנה, יכול מאוד להיות שהאפשרות של עבודה בבית מלון היא מצוינת בשבילכם. אחד היתרונות המשמעותיים בעבודה בבתי מלון
אוכל גורמה, מנות גורמה, מסעדות גורמה – הם ממש מנגינה לאוזניים ולחך, ואין מישהו שיסרב למנה שף טובה. אבל מה הופך אוכל לאוכל גורמה? הוספת
סכינים הם פריט חובה בכל מטבח, בייחוד כאשר מדובר בסוגי סכינים שונים למטרות שונות. סכיני מטבח צריכים להיות איכותיים ומקצועיים כדי לקבל את התוצאות הטובות
אם בעבר היו סוגים בודדים של לחמים מסוגים קבועים של דגנים וללא תוספות, היום אנחנו יכולים למצוא במאפיות ואפילו בסופרים מגוון עצום של סוגי לחמים
סכינים הן הכלי השימושי והחשוב ביותר במטבח, והן מאפשרות גם לטבחים מקצועיים וגם לטבחים ביתיים וחובבים לחתוך מרכיבים בקלות כדי לבשל ולאפות. גם סכינים צריכות
בישול ביין נחשב מאז ומתמיד לאומנות בפני עצמה בעולם הקולינרי והוא חלק בלתי נפרד ממטבחים רבים בעולם, ולא רק מהמטבח הצרפתי כמו שנהוג לחשוב. אז
שימור מזון מתייחס לפעולות שנועדו למנוע קלקול או ריקבון של מזון לזמן רב ככל האפשר. הריקבון של המזון נובע משגשוג של שמרים, עובש ובקטריות, הגורמים
המטבח הישראלי מאופיין בקיבוץ גלויות של מנות רבות ממגוון מדינות ועדות, לצד מאכלים שמקורם בישראל כמו הפתיתים ושקדי המרק. אבל האם המטבח הישראלי אכן קיים?
היום אוכל הוא כבר מזמן לא עניין תזונתי בלבד: תרבות שלמה התפתחה סביב אוכל, מאכלי עמים וכל סוג של בישול שהתפתח מתוך ההיסטוריה והתרבות של