מיץ רימונים: יתרונות מול חסרונות

מיץ רימונים

מיץ רימונים, אותו המשקה בעל הצבע האדום הבוהק והטעם המתוק המופק מפרי הרימון היפה, הוא לא רק טעים אלא גם בריא מאוד ביחס למיצים מפירות אחרים. מיץ הרימונים עשיר בחומרים פעילים בעלי סגולות נוגדות חמצון, אנטי-דלקתיות ואף אנטי-סרטניות. בזכות תכונותיו המרשימות, הוא עשוי להועיל בטיפול של מגוון מצבים רפואיים, החל ממחלות לב וכלי דם ועד למחלות ממאירות ותהליכי הזדקנות ואף למניעתם. במאמר זה נכיר את הסגולות הבריאותיות המרכזיות של מיץ רימונים, את התרומה האפשרית שלו לחולי סרטן וסוכרת, וכמו כן נציין גם את החסרונות האפשריים של שתייה מרובה. הכינו את מסחטת המיצים שלכם ואיזו כוס יפה, אנחנו מתחילים.

הסגולות של מיץ רימונים

 

נוגד חמצון

החומרים הפעילים העיקריים במיץ הרימונים הם הפוליפנולים. אלו הם קבוצה גדולה של חומצות שומן ממשפחת הטנינים והאנטוציאנידינים. בלימודי טבחות סוג 1 או בסדנת בישול לחובבים, תלמדו כי אלו הם נוגדי חמצון חזקים הנמצאים במיץ הרימונים בכמויות גדולות, והם מסייעים בהגנה מפני נזקי חמצון לתאים ולרקמות שנגרמים מרדיקלים חופשיים. התכונות נוגדות החמצון העשירות של מיץ הרימונים תורמות להפחתת הסיכון להתפתחות מחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב וכלי דם.

משפר את בריאות הלב

זהו אחד מהיתרונות הגדולים ביותר בחשיבותם של מיץ הרימונים – הוא עשוי לסייע לבריאות הלב וכלי הדם. החומרים הפעילים בו מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) ובמניעת הצטברות של פלאק בדפנות כלי הדם, מצב שהוא גורם סיכון גדול למחלות לב וכלי דם. נוסף לכך, הם מגנים על תאי האנדותל שבדפנות העורקים והוורידים, ושומרים על יכולת ההרפיה וההתכווצות התקינה שלהם.

מפחית דלקת בגוף

למיץ הרימונים תכונות אנטי דלקתיות חזקות בזכות מרכיביו הטבעיים שנשמרים היטב לאורך זמן אם מקפידים על אחסון פירות וירקות נכון. הן מסייעות בהפחתת דלקות כרוניות בגוף, תהליך המעורב במחלות רבות כמו דלקת פרקים שיגרונית, מחלות מעיים דלקתיות כגון קוליטיס כיבית וקרוהן, וכן מחלות לב וסרטן. האפקט האנטי-דלקתי משפיע לטובה על התפתחות המחלה ועל השלכותיה על הגוף.

בעל השפעה אנטי-סרטנית

נמצא כי מרכיבים במיץ הרימונים עשויים להפגין השפעות אנטי-סרטניות. פעילותם כוללת עיכוב התפשטות תאים סרטניים, הפרעה למחזור החיים התקין של התאים הסרטניים, ואף חיסול של תאים סרטניים. מנגנונים אלו עשויים לבלום את התפתחות הגידול או לפחות להאט אותו.

מאט את הזדקנות הגוף

כתוצאה מתכונותיו האנטי דלקתיות ונוגדי החמצון שבו, מיץ הרימונים עשוי לסייע בהאטת תהליכי הזדקנות הקשורים לנזקי חמצון בתאים ולדלקות כרוניות במערכות השונות בגוף. כך הוא שומר על תפקודם התקין של איברים ושל רקמות לאורך זמן רב יותר ומונע הידרדרות מוקדמת ביכולותיהם.

מיץ רימונים יכול להועיל לחולי סרטן

נמצא כי יש למיץ רימונים ההשפעות חיוביות על חולי סרטן מסוגים שונים. מרכיבי המיץ עשויים להאט את קצב התפשטות הגידולים הסרטניים ולהגביר את רגישותם לטיפולי כימותרפיה וקרינה. נוסף לכך, נמצא כי הם מסייעים בשיפור תפקוד מערכת החיסון בקרב החולים, מה שמקנה יתרון גדול במאבק בתאים הממאירים. עם זאת, חשוב להדגיש כי מיץ הרימונים הוא אינו תרופה לסרטן אלא תוספת טעימה שעשויה לסייע במלחמה עם המחלה.

מיץ רימונים יכול להועיל לחולי סוכרת

בשביל חולי סוכרת, מרכיבי מיץ הרימונים יכולים להיות תוספת תזונתית מועילה. הם מסייעים בבקרה על רמות הסוכר בדם באמצעות שיפור רגישות התאים לאינסולין, ועל חיזוק התאים האחראים על ייצור האינסולין. כמו כן, לפרי זה, שיש לו חלק גדול במטבח הישראלי, הרכב סיבים תזונתיים המסייע בעיכוב ספיגת הסוכרים לזרם הדם. עם זאת, צריכתו בקרב חולים אלו חייבת להיות מבוקרת היטב בשל ריכוז הסוכרים הגבוה בו.

החסרונות וסכנות של מיץ רימונים

עלול להזיק לסובלים מבעיות במערכת העיכול
אף שמיץ רימונים עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לתפקוד התקין של מערכת העיכול, ריכוז הטנינים הגבוה בו עלול לגרום לבעיות עיכול שונות כמו גזים, כאבי בטן וצרבות. הסיכון קיים בעיקר למי שמערכת העיכול שלהם רגישה וסובלים מבעיות דומות.

עלול להזיק לסובלים מיתר לחץ דם

למרות התועלות הברורות של מיץ הרימונים לבריאות כלי הדם וללחץ הדם, צריכה מוגזמת של המשקה המכיל כמות נתרן גבוהה עלולה לגרום לעלייה בלתי רצויה בלחץ הדם בקרב אנשים הסובלים מיתר לחץ דם, לכן חשוב לצרוך מיץ רימונים במינון מתון.

עלול להזיק לסובלים מאבנים בכליות

המלחים והחומצות האורגניות הקיימים במיץ הרימונים באחוזים גבוהים עלולים להגביר את הסיכון להיווצרות אבני כליה בקרב אנשים בעלי נטייה לפתח מצב זה. מסיבה זו, אנשים בעלי היסטוריה של אבנים בדרכי השתן צריכים להיזהר מצריכת יתר של המשקה.

לסיכום

עכשיו אחרי שקראנו קצת על מיץ הרימונים, הבנו שהוא אינו רק משקה טעים, אלא גם משקה בריא העשיר בסגולות תזונתיות המועילות בטיפול של מצבים בריאותיים שונים ואף במניעתם. עם זאת, חשוב לצרוך אותו בצורה מבוקרת על מנת למנוע תופעות לוואי שליליות.

 

מאמרים שעשויים לעניין אותך

צמח וניל

וניל – זה לא רק צמח!

אנחנו מכירים אותו כטעם האהוב על רבים, שנמצא במאכלים רבים ובעיקר בקינוחים כמו עוגות וגלידות ואפילו במשקאות שונים. הווניל הוא לא עוד תבלין, הוא מייצג

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד