תפוחים הם בין הפירות הנפוצים והמגוונים ביותר ברחבי העולם, ואנשים רבים אוהבים את הטעם המיוחד שלהם והיתרונות התזונתיים שלהם. עם היסטוריה בת אלפי שנים, תפוחים הפכו למצרך בסיסי במטבחים ובתרבויות מגוונות. המגוון שלהם מדהים, ואפשר למצוא תפוח מתוק או חמצמץ, קריספי או רך. זה לא משנה אם אתם אוהבים לאכול תפוחים טריים, אפויים או להכין מהם מיצים – יש הכול ולכולם. בואו להכיר את סוגי התפוחים הנפוצים ומאפייניהם הייחודיים, היתרונות הבריאותיים שלהם, שיטות אחסון נכונות ועוד.
סוגי תפוחים מובילים
תפוחים מגיעים במגוון רחב של סוגים, צבעים, טעמים ומרקמים, וכל אחד מהם מתאים לשימוש אחר. הינה כמה מהסוגים המוכרים והייחודיים ביותר של תפוחים שאפשר למצוא כאן בארץ:
תפוח גרני סמית'
תפוח גרני סמית' הוא תפוח ירוק וחמצמץ. משתמשים בו הרבה באפייה בזכות המרקם המוצק שלו, שמחזיק היטב בחום. הוא גם בחירה מצוינת עבור סלטים כי יש לו טעם שמשתלב מצוין והוא לא משחים במהירות. עבור אנשים שמעוניינים לחתוך פירות ובהם תפוחים בצורה מושלמת, שליטה באומנות של חיתוך פירות שונים היא חשובה – ואת זה תוכלו ללמוד בקורס חיתוך פירות ממש כאן אצלנו בקמפוס.
תפוח גאלה
תפוחי גאלה הם בעלי טעם מתוק ומרקם פריך. הקליפה שלהם בצבע ורדרד-כתום עם פסים צהובים, והם מושכים ויזואלית בדיוק כמו שהם טעימים. הם מתאימים לנשנוש ולהכנת מיצים, והם מצרך בסיסי במשקי בית רבים. המתיקות העדינה שלהם הופכת אותם למצרך נפוץ בקורס בישול, שבו ניתן להשתמש בהם במתכונים מלוחים או מתוקים.
תפוח פינק ליידי
תפוח פינק ליידי הוא זן פרימיום הידוע באיזון המושלם שבין מתיקות לחמצמצות. יש לו קליפה אדמדה על גבול הוורוד, ואפשר לאכול אותו כמו שהוא, להשתמש בו באפייה או להוסיף לסלטים. יש לו בשר מוצק שמבטיח שהוא יישאר טרי לאורך זמן.
תפוח אדום חרמון (סטארקינג)
תפוח אדום חרמון, הידוע גם בשם סטארקינג, הוא זן תפוחים בעל גוון אדום עמוק וטעם עשיר ומתקתק. הוא מתאים מאוד לאכול כמו שהוא, להכנת מיצים ולשילוב בסלטים. הוא לא מתאים ממש לאפייה כי הקליפה שלו עלולה להפוך למרירה.
תפוח ענה
תפוח ענה הוא זן ישראלי של תפוחים. יש לו טעם עסיסי ומתוק-חמצמץ, וקליפה ורודה עם קצת צהוב. אחד היתרונות הגדולים של תפוח ענה הוא העמידות שלו לתנאי האקלים המקומיים, כולל חום וקור.
איזה תפוח הכי בריא?
למה אמריקאים אומרים בעצם שתפוח ביום מרחיק את הרופא מכם? זאת אמרה שהמטרה שלה היא לעודד אנשים (ובעיקר ילדים) לאכול תפוחים, אבל באופן כללי הם פירות בריאים שכדאי מאוד לאכול. יש כמה זנים בולטים של תפוחים שהם במקומות הראשונים מבחינת ערכים תזונתיים, למשל תפוחי גרני סמית' שהם דלים בסוכר ועשירים יותר בסיבים, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת למי שעוקב אחר צריכת הסוכר שלו. תפוחי פינק ליידי עשירים בנוגדי חמצון, בייחוד פלבנואידים, המועילים לבריאות הלב.
בסופו של דבר התפוח הבריא ביותר הוא זה שאתם הכי נהנים לאכול. שילוב של מגוון סוגים של תפוחים בתזונה מבטיח שתקבלו מגוון רחב של חומרים מזינים, כולל ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים.
היתרונות הבריאותיים של תפוחים
הינה כמה מהיתרונות הבריאותיים העיקריים של הפרי המדהים הזה:
- עשיר בנוגדי חמצון – תפוחים מכילים פוליפנולים ופלבנואידים, המסייעים להילחם בעקה חמצונית ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות
- בריאות הלב – צריכה קבועה של תפוחים יכולה להפחית את רמות הכולסטרול ולשפר את בריאות הלב וכלי הדם
- ניהול משקל – תכולת הסיבים הגבוהה בתפוחים מקדמת תחושת שובע ומסייעת בניהול משקל
- בריאות המעי – תפוחים הם מקור טוב של פקטין, סוג של סיבים מסיסים שתומכים בבריאות המיקרוביום של המעי
- חיזוק מערכת החיסון – ויטמין C בתפוחים מחזק את המערכת החיסונית ועוזר לגוף להילחם במחלות
אחסון נכון של תפוחים
כדי ליהנות מתפוחים בצורה הטרייה והטעימה ביותר שלהם, חשוב לדעת איך לאחסן אותם נכון. הינה כמה טיפים לאחסון סוגים שונים של תפוחים:
- קירור – רוב התפוחים נשארים טריים זמן רב יותר כאשר הם מאוחסנים במקרר. שמרו אותם במגירות התחתונות כדי לשמור על רמות לחות אופטימליות
- הפרדה מפירות אחרים – תפוחים משחררים גז אתילן, שיכול להאיץ את הבשלתם של פירות אחרים. אחסנו אותם בנפרד כדי למנוע הבשלת יתר
- טמפרטורת החדר – חלק מהתפוחים, כמו גאלה ופינק ליידי, ניתנים לאחסון בטמפרטורת החדר לפרקי זמן קצרים. עם זאת, צריך לאכול אותם בהקדם כדי למנוע קלקול
- הימנעו מלחות – עודף לחות עלול להוביל לעובש. יבשו היטב תפוחים לפני שאתם מאחסנים אותם בחלל סגור
לסיכום
תפוחים הם פרי מיוחד עם מגוון רחב של זנים, טעמים ייחודיים ויתרונות בריאותיים, וזה לא משנה אם אתם נהנים מתפוח גרני סמית' חמצמץ, מתפוח גאלה מתוק או מתפוח פינק ליידי יפהפה. תפוחים באמת ראויים למוניטין שלהם כפירות-על, ואפשר לשלב אותם במגוון מאכלים ומיצים או פשוט לאכול אותם כמו שהם.
אצלנו בבלוג של מכללת רימונים תוכלו להמשיך ולקרוא על עוד פירות וירקות, ולקבל את הטיפים שלנו בכל נושא – אילו סוגי אבוקדו שווים יש בארץ, איך בוחרים מלון טרי ועסיסי ועוד. היכנסו לבלוג כדי להחכים עוד בנושאי קולינריה שונים.