סוגי קינוחים

סוגי קינוחים

בעולם הקינוחים יש המון אפשרויות וגיוונים, והתחום הזה של הקולינריה מציע לנו סיום מתוק לכל ארוחה. מקינוחים קרמיים, דרך פינוקים פירותיים ועד קינוחי שוקולד מושחתים, ההיצע רחב והתיאבון רק גדל. בואו לקרוא כאן על כל סוגי הקינוחים שאתם יכולים ליהנות מהם בבית או בחוץ.

קרמים

קינוחים על בסיס קרם הם בעלי מרקם חלק ועסיסי וטעמים עשירים. קינוחים אלו משמשים לרוב כבסיס לקינוחים מורכבים יותר או, אבל הם גם יכולים לעמוד בפני עצמם ולהיות אחלה סיום לארוחה. פודינג הוא קינוח קרם שמנת קלאסי העשוי מתערובת של חלב, ביצים וסוכר, המבושלת בעדינות עד שהיא מקבלת מרקם משיי. פנקוטה היא קינוח איטלקי אהוב בכל העולם, המשלב שמנת, חלב וג'לטין ליצירת מעדן בטעם וניל. קינוחי קרמים הם שלב בסיסי שהמשתתפים בקורס קונדיטוריה למתחילים לומדים עליו, והם מתנסים בהכנה של פודינג בסיסי ועוד קינוחים על בסיס קרם כמו מוס שוקולד, מלבי, קרם ברולה ועוד.

פירות

קינוחי פירות מביאים לקדמת הבמה את המתיקות הטבעית והטעמים המיוחדים של פירות טריים שונים. שילוב של פירות בקינוחים מוסיף טעם רב וגם משלב מגוון מרקמים וצבעים המעצימים את המשיכה החזותית של המנה. קינוח על בסיס פירות יכול להיות גם חלופה בריאה יותר לקינוחים עתירי קלוריות, לספק ויטמינים ונוגדי חמצון חיוניים וכל זה בזמן שאתם נהנים מפינוק מתוק.

פירות יכולים להיות קינוחים בפני עצמם, למשל סלט פירות חתוכים או אכילה של פירות ספציפיים, ואפשר להכין מהם קומפוט, רסק, לפתן וגם לשלב אותם בקינוחים מורכבים יותר כמו טארט פירות או פבלובה.

שוקולד

קינוחי שוקולד הם אחת האפשרויות הנפוצות ביותר כשמדובר בהכנה או בקנייה של קינוחים ומתוקים. שוקולד הוא מצרך שיש לו תכונות נהדרות לשימושים רבים בעולם הקולינריה והמגדנאות, מעוגות ועוגיות ועד למוסים וטראפלס. תהליך העבודה עם שוקולד הוא אומנות בפני עצמה, ואפשר ללמוד עליו בהרחבה בקורס קונדיטוריה ברמות שונות.

עוגות שוקולד, בראוניז ועוגיות הם קינוחי שוקולד שכולם אוהבים, וכל אחד מהם מציג את הטעמים העמוקים והמורכבים של שוקולד במרקמים שונים. אפשר להכין משוקולד גם קינוחים כמו פונדנט, מוס שוקולד, סופלה, כדורי שוקולד ועוד, וכמובן לשלב אותו עם מרכיבים אחרים כמו אגוזים, פירות, מאפים או תבלינים כדי לשפר עוד יותר את פרופיל הטעם של הקינוח.

קינוחים קפואים

קינוחים קפואים הם אופציה מרעננת, בייחוד בחודשים החמים של השנה. מגלידות וסורבה ועד פרוזן יוגורט וגרניטה, הקינוחים הקפואים מגיעים במגוון צורות וטעמים כדי שכל אחד יוכל לבחור את המועדף עליו.

גלידה היא כנראה הקינוח הקפוא הנפוץ ביותר בעולם כולו, ויש לה אין ספור טעמים ווריאציות זמינות. תהליך הכנת הגלידה כולל הקפאה של תערובת המכילה שמנת, חלב, סוכר וחומרי טעם בזמן, והתוצאה היא מרקם חלק וקרמי. כמובן יש גם חלופות המתאימות למגבלות תזונתיות שונות כמו סורבה בלי חלב, גלידת פירות מרעננת ועוד.

עוד אפשרויות לקינוחים קפואים הם פרוזן יוגורט וגרניטה. פרוזן יוגורט משלב את הטעם החמצמץ של יוגורט עם המתיקות של התוספות השונות המצטרפות אליו, כמו פירות טריים, אגוזים או סירופים. גרניטה היא קינוח איטלקי המיוצר על ידי הקפאת נוזל בעל טעם למשך כמה שעות, אך מדי פעם מערבבים את הנוזל באופן ידני באמצעות מזלג או כלי ייעודי כדי ליצור מרקם גרגירי מיוחד. עוד קינוחים קפואים שאתם יכולים ליהנות מהם הם קרם אנגלז, בננה ספליט וזביון.

עוגות

עוגות הן קינוח נפוץ ואהוב, והחלק הכי טוב הוא שכל עוגה יכולה להיות שונה לחלוטין מהאחרת, הכול תלוי בדמיון וביצירתיות של מי שמכין אותה. תהליך אפיית העוגה עצמה די בסיסי וכולל שילוב של קמח, סוכר, ביצים וחמאה, אבל התוספות של המרכיבים האלו הן המקום שבו כל אופה וקונדיטור יכול להביע את עצמו.

אחד הבסיסים הנפוצים ביותר להכנת עוגות הוא עוגת ספוג וניל, שאפשר לעטוף בשכבות של קרמים, פירות או שוקולדים. אפשר להכין מהן עוגות מורכבות יותר כמו עוגת אופרה רב-שכבתית או טורט שוקולד עשיר ודחוס.

מאפים

גם בגזרת המאפים יש גיוון רחב, גם בצורה שבה מכינים את המאפה וגם בתוספות שמחליטים להוסיף לו. מקרואסונים ודנישים ועד אקלרים ופחזניות (וכמובן בלי לדבר בכלל על המאפים המלוחים השונים הקיימים), מאפים הם תענוג שכיף להכין ולאכול. תהליך ההכנה של מאפים דורש דיוק ומיומנות, שבדרך כלל אפשר ללמוד בקורס קונדיטוריה או קורס אפייה. יש בצקים הדורשים קיפול חוזר של שכבות רבות הבצק, והתוצאה לאחר האפייה היא מאפה נפוח ומלא בכל טוב, מרקם מושלם ופריך וטעמים בלתי נשכחים.

לסיכום

קינוחים הם חגיגה של טעמים, מרקמים ויצירתיות, ומציעים פינוק מתוק לכל אדם ואירוע. אתם יכולים לבחור בעושר הקרמי של פודינג ומוסים, בפשטות המרעננת של קינוחים על בסיס פירות, בפינוק השוקולד המושחת או בקינוחים קפואים ליום חם, ומה שבטוח הוא שעולם הקינוחים עצום ומגוון, והכול תלוי בחשק שלכם וברצון שלכם ללמוד להכין משהו חדש במטבח.

בין שאתם אופים מנוסים או רק משתתפים בקורס קונדיטוריה בסיסי, תהליך היצירה של קינוחים וההנאה מהם הוא חוויה שקשה לתאר במילים. התנסות בהכנה של סוגי קינוחים שונים מספקת את החשק שלכם למתוק, אבל גם מאפשרת לכם להעריך את האומנות והמיומנות הכרוכות ביצירתם.

מאמרים שעשויים לעניין אותך

אוכל רוסי

אוכל רוסי

המטבח הרוסי עשיר בהיסטוריה ומגוון בטעמים, והוא משקף את המרחב הגאוגרפי והמורשת התרבותית העצומה של המדינה. האוכל הרוסי מציע חוויה קולינרית ייחודית שהתפתחה במשך מאות

קרא עוד »
בלינצ'ס גבינה

בלינצ'ס גבינה

הם קריספיים, מלאים בכל מיני מילויים טעימים ותמיד משאירים טעם של עוד – בלינצ'ס הם מאכל שאפשר להכין בכל מיני צורות כדי שכולם ייהנו ממשהו

קרא עוד »
מאכלים ישראלים

עשרת המאכלים הכי ישראליים

המטבח הישראלי הוא שילוב של מגוון תרבויות, של היסטוריות ושל השפעות קולינריות מרחבי העולם כולו שהתנקזו למדינה אחת קטנה. כל מנה כזו, מהשקשוקה ועד הגרעינים

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד