אחסון פירות וירקות

אחסון פירות וירקות

אולי לא ידעתם אבל לאחסון פירות וירקות יש חשיבות קריטית בשמירה על אורך חיי המדף שלהם. יש סביבות שיכולות להרוס את הפירות והירקות שלנו בזמן קצר של ימים אחדים. אז איך נשמור על הטריות של הירקות והפירות שלנו לאורך זמן? במדריך שלפניכם תגלו את כל הטריקים והשיטות.

למה חשוב לדעת לאחסון נכון את הפירות והירקות שלנו?

עקרון חשוב מאוד שאפשר ללמוד משפים ומטבחים מנוסים, שהם לומדים כחלק מלימודי מסעדנות, לימודי טבחות או ניהול מזון ומשקאות, הוא טיפול נכון בחומרי גלם למען שמירה על טריותם לאורך זמן. פירות וירקות הם חומרי גלם עדינים, שמשפיעים אחד על השני ולא תמיד הימצאותם יחד באותה המגירה במקרר מועילה להם, אלא יכולה לגרום להם להרקיב במהירות, ולכן חשוב לדעת לאחסן אותם נכון.

אחסון ירקות

  • עגבניות – עגבניות לא אוהבות קור או לחות, ולכן מומלץ מאוד לשמור עליהן מחוץ למקרר בטמפרטורת החדר.
  • מלפפונים – גם המלפפונים לא אוהבים קור ולחות. אך אם בכל זאת בחרנו לאחסנם במקרר, רצוי מאוד לעטוף אותם בנייר מגבת לשמירה על טריותם, ולאכול אותם בימים הסמוכים לקנייתם.
  • כרוב – הכרוב נשמר מצוין במקרר עד שלושה שבועות, כאשר הוא עטוף בנייר מגבת בשקית ובה כמה חורים.
  • סלרי – הסלרי נשמר על לשבוע ימים. רצוי להסיר מהסלרי את העלים שמושכים אליהם לחות, שמזרזת את תהליך הריקבון שלו, ולהניח את הגבעולים העבים בצנצנת ובה קצת מים לשמירה על טריות מרבית.
  • גזר – גם מהגזר כדאי להסיר עלים ואת הגבעולים ולהשאיר אותו בשקית ניילון עד כשבועיים במקרר.
  • חסה – מומלץ לשטוף את החסה רק לפני השימוש ולאחסן בקופסה בנייר מגבת לספיגת לחות מיותרת או כשהיא עטופה בניילון במקרר.
  • בצל – הבצל אוהב מאוד אפלוליות ושהייה בטמפרטורת החדר וסובל מאוד מקור, לכן נאחסן אותו בשלמותו עם קליפתו בסלסלת הירקות במטבח.
  • שום – אפשר לאחסן את השום לצד הבצל בקליפתו בטמפרטורת החדר.
  • בטטה – כדאי לשמור את הבטטה במקום מאוורר מחוץ למקרר.
  • קולרבי – יש לשמור את הקולרבי במקרר, אפשר גם בלי שקית.
  • צנונית – רצוי לשמור את השורש בקופסת פלסטיק סגורה במקרר.
  • תפוח אדמה – חשוב להרחיק מבצלים ומשום ולשמור אותו מחוץ למקרר.
  • תירס – כדאי לאחסן את התירס עטוף בעליו במקרר עד לרגע הבישול.
  • קישואים – כדאי לשמור את הקישואים בשקית ניילון סגורה במקרר.

אחסון פירות

  • מלון – המלון אוהב קור ולכן נשמור אותו במקרר בשלמותו. כאשר הוא חתוך יש לעטוף היטב את החלק הנותר בניילון.
  • אבוקדו – כן האבוקדו הוא פרי. יש לאחסן אותו במקום חשוך בטמפרטורת החדר.
  • תפוחי עץ – פרי עמיד שיכול לשרוד גם המקרר וגם מחוצה לו, אך עלול להזיק מאוד לפירות ולירקות סביבו משום שהוא מפריש גז בשם אתילן שמזרז הבשלה.
  • אננס – את האננס השלם (עם קליפתו) נשמור מחוץ למקרר משום שהוא אינו אוהב קור. לאחר החיתוך יש לשמור בקופסה אטומה במקרר.
  • אפרסק – אפשר לאחסן את האפרסק מחוץ למקרר עד להבשלה ולאחר מכן לאחסן במקרר.
  • אשכולית – פרי הדר שקליפתו מגינה עליו ולכן כדאי לשמור אותו בטמפרטורת החדר.
  • בננה – הבננה מבשילה מהר מאוד לכן כדי לאחסן אותה עטופה בנייר כסף במקרר לאחר שהבשילה.
  • תותים – כדאי לאחסן את התותים במקרר בקופסה סגורה בנייר מגבת לספיחת הלחות.
  • לימון – כדי לשמור על הלימון לאורך זמן כדאי לאחסנו במקרר.
  • ענבים – הענבים אוהבים קור וישמרו עד שבועיים במקרר.
  • נקטרינה – כדי לשמור על הנקטרינה לאורך זמן, לאחר שהבשילה בחוץ יש לאחסנה במקרר.

10 טיפים כלליים לשמירה על הפירות והירקות

  1. בחרו ירקות ופירות טובים: לא רכים או קשים מידי, בשלים אשר קליפתם מבריקה.
  2. לשמור עליהם: לא למעוך את הפירות והירקות כשאנחנו אורזים אותם או מאחסנים אותם במקרר, לשמור על הפרדה ביניהם.
  3. שטפו את העלים הירוקים לפי האחסון: רצוי לשטוף עלים ירוקים כמו כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק מיד לאחר קנייתם ולייבש אותם לפני אחסונם.
  4. שטפו את הפירות והירקות רק לפני האכילה: את רוב הפירות והירקות רצוי לשטוף רק לפני האכילה כדי להאריך את חייהם.
  5. עשו סדר לפי הקניות: עשו סדר במגירות הפירות והירקות לפני שיוצאים לקניות וקנו רק מה שחסר. חשוב לברור את הירקות והפירות לפני אחסונם ולהסיר עלים מיותרים אשר סופחים אליהם לחות ומזיקים.
  6. לא מאחסנים את כולם ביחד: כדאי לאחסן פירות וירקות מסוימים לחוד, כדי למנוע הרקבה וקלקול מהיר שלהם – לדוגמה יש להרחיק תפוחי עץ מפירות אחרים ולשמור על הפרדה בין תפוחי אדמה ובצלים.
  7. עשו חורים בשקיות הניילון: כדי לשמור על הפירות והירקות שנאחסן במקרר בשקית ניילון נעשה בהן חורים למעבר אוויר, כדי למנוע היווצרות לחות.
  8. ניקיון: רצוי לנקות את מגירת הפירות והירקות כל פעם שנכניס לשם פירות וירקות חדשים, כדי לרענן את האזור ולהסיר בקטריות שונות או ירקות שנרקבו ולא שמנו לב.
  9. מגירה תחתונה: כדאי לאחסן את הפירות והירקות שנשמרים לאורך זמן במגירה התחתונה ביותר במקרר שם, הטמפרטורה היא הכי נמוכה.
  10. מגירה עליונה: פירות וירקות עדינים יותר, כמו תותים או ברוקולי, כדאי לאחסן במגירות ובמדפים העליונים במקרר, שם הטמפרטורה נשארת לרוב אחידה וקרירה יותר.

לסיכום

טיפים חשובים לאחסון הפירות והירקות בבית או במסעדה, יכולים להציל את הפירות והירקות שלכם ולהאריך את חיי המדף שלהם. מומלץ לעקוב אחריהם – לשמור על הסדר במקרר ועל אחסון הפירות והירקות שלכם בטמפרטורה ובסביבה המתאימה להם, וכך תיהנו מפירות וירקות טריים לזמן ממושך.

מאמרים שעשויים לעניין אותך

גלילה לראש העמוד