סוגי סושי

סוגי סושי

סושי הוא מהמאכלים המוכרים והאהובים ביותר של יפן, ואנשים בכל רחבי העולם נהנים מהפשטות, מהמגוון ומהטעמים העשירים שלו. כל היופי בסושי הוא שאפשר להכין אותו באמצעות כל מיני מרכיבים, וגם אותם אפשר לסדר בכל מיני צורות כדי ליצור מנות יפות וטעימות. הינה כל סוגי הסושי שאתם צריכים להכיר כפודיז מושבעים או אם אתם מעוניינים ללמוד להכין בעצמכם סושי טעים שייגמר תוך שניות.

מאקי

מאקי הוא אחת מצורות הסושי המוכרות ביותר. הוא מורכב מאורז ותוספת אחת בלבד ממגוון אפשרויות שונות כמו דגים, ירקות ולפעמים גם פירות, המגולגלים בדף אצת נורי לרול שחותכים לחתיכות בגודל ביס. האיזון בין האורז לתוספת הוא חשוב במאקי, ומבטיח שהטעמים ישלימו זה את זה ולא יעמיסו על החך.

פוטומאקי

סושי פוטומאקי הוא גרה מוגדלת של המאקי, ויש בו בדרך כלל דג וירק (או שני סוגי ירקות) בתוספת של לפחות עוד מרכיב אחד. סושי פוטומאקי הוא כל סוגי הרולים המיוחדים שאפשר למצוא בסושיות השונות בארץ ובעולם, וקל לשלב בו אלמנטים מיוחדים יותר ומסורתיים פחות בסושי כמו רטבים חריפים, גבינת שמנת ועוד. פוטומאקי הוא הבחירה המושלמת לאוהבי אוכל שרוצים חוויה מיוחדת ושפע של טעמים בכל ביס.

ניגירי

ניגירי הוא סגנון סושי קלאסי המורכב מאורז המסודר בצורה הדומה לאצבע, ומעליו פרוסת דג טרי או תוספת צמחונית כמו אבוקדו או טמאגו (חביתה יפנית). סושי ניגירי אינו מגולגל בדף של אצת נורי, אבל לפעמים יש קצת אצה בניגירי בצורת רצועת חיבור בין האורז לתוספת. הדג שמשתמשים בו בניגירי הוא באיכות הגבוהה ביותר, כיוון שהוא מוגש בדרך כלל נא ובלי תיבול, מה שמאפשר לטעמים הטבעיים של הדג לבלוט. לפעמים ניגירי מוגש עם טיפה של ווסאבי בין האורז לתוספת. ניגירי מציג לראווה את מיומנותו של השף באיזון המרקמים של האורז והדגים או התוספות, כדי ליצור את הביס המושלם.

סשימי

לפעמים נוטים לחשוב שסשימי הוא סוג של סושי, אבל אין בו בכלל אורז. סשימי הוא דג נא פרוס דק, המוגש לרוב עם קישוטים כמו דייקון מגורר, ווסאבי ורוטב סויה. הסשימי מוכן בדרך כלל מדגים לסושי באיכות הגבוהה ביותר כדי להבטיח טריות וטעם עשיר. טונה, סלמון ומקרל הם בחירות נפוצות לסשימי איכותי וטעים. חשוב לבחור את סוגי הסכינים הנכונים להכנת סשימי, כי הם חייבים להיות חדים ביותר כדי לחתוך את הדג העדין מבלי לפגוע במרקם שלו.

אינסייד אאוט

סושי אינסייד אאוט, הידוע גם בשם אורמאקי, הוא וריאציה שבה האורז נמצא בצד החיצוני של הרול ולא בפנים, והאצה או התחליף שלה נמצאים בפנים לצד כל התוספות. אל הסושי הזה מצטרפות תוספות כמו אבוקדו, טמאגו, בטטה או מלפפון, ואפשר לצפות את השכבה החיצונית של האורז בקצח, בביצי דגים, בבטטה צ'יפס או בפנקו כדי להוסיף מרקם וטעם. אחת הדוגמאות הפופולריות ביותר לסושי אינסייד אאוט הוא קליפורניה רול, הכולל דג לבן, אבוקדו ומלפפון (ולפעמים גם מנגו). סגנון זה של סושי זכה לפופולריות רבה מחוץ ליפן, בייחוד במדינות המערב, והוא הפיוז'ן הכי מוכר של אוכל יפני עם אוכל מערבי.

טמאקי סושי או קונוס

סושי טמאקי מעוצב כמו קונוס ולא כמו רול סושי רגיל. גם בסוג הסושי הזה עוטפים באצת נורי אורז ומגוון תוספות כמו דגים, ירקות ואבוקדו. צורת החרוט מאפשרת להכין אותו בקלות וגם לאכול אותו בלי בעיה, והוא מזון שמכינים הרבה בסדנאות סושי, שבהן המשתתפים מפעילים את הדמיון כדי ליצור סושי טעים בצורות שונות.

אינארי

סושי אינארי הוא סוג מיוחד של סושי, שבו מכניסים את האורז לתוך שקיק של טופו מטוגן. הטופו לרוב בעל טעם מתקתק ומתובל ברוטב סויה, מה שיוצר ניגוד ייחודי לאורז החמצמץ. סושי אינארי הוא בדרך כלל צמחוני, מה שהופך אותו לאופציה פופולרית עבור אנשים הנמנעים מאכילת דגים מסיבות שונות. הפשטות והטעם העדין של המנה מושכים את מי שרוצה חוויית סושי אינטנסיבית פחות. על אף שהוא נפוץ פחות במסעדות, אינארי הוא מזון אהוב בקטגוריית הסושי, ואפשר למצוא אותו בקופסאות בנטו.

צ'יראשי סושי

סושי צ'יראשי הוא פשוט אורז בקערה. במקום לגלגל את כל הרכיבים לרול מסדרים אותם יפה בתוך קערה – אורז למטה ועליו כל התוספות שתרצו כמו דגים או טופו חתוכים לקוביות, ירקות קצוצים, אצת נורי בדף שלם או קצוצה וגם ביצה רכה כבושה כמו שמוסיפים לראמן. סושי צ'יראשי מוכן בסגנון חופשי יותר, ואת התוספות פשוט מסדרים על גבי האורז בצורה אסתטית. סגנון זה של סושי מאפשר להפגין יצירתיות רבה יותר במראה של המנה ובבחירת המרכיבים.

לסיכום

עולם הסושי מגוון כמו שהוא טעים, וכל אחד יכול למצוא לעצמו סגנון סושי שהוא אוהב. בין שאתם נמשכים לפשטות של ניגירי, למגוון הטעמים של פוטומאקי, או לאסתטיקה של צ'יראשי, תמיד יש משהו חדש לטעום וליהנות ממנו. בקורסי בישול שונים במכללת רימונים תוכלו ללמוד להכין סושי ועוד סוגים של מנות מהמטבח היפני האהוב – מוזמנים לקרוא עוד בבלוג שלנו או ליצור איתנו קשר.

 

מאמרים שעשויים לעניין אותך

להוריד לק ג'ל בבית

איך להוריד לק ג'ל בבית?

לק ג'ל הפך פופולרי מאוד בשנים האחרונות בשל העמידות שהוא מספק לציפורניים והעיצובים השונים שאפשר לעשות לו. עם זאת, כשמגיע הזמן להסיר את הלק זו

קרא עוד »
אנדיב

אנדיב

אנדיב הוא ירק עלים בעל טעם מריר ומרקם קראנצ'י שאפשר להוסיף לסלטים ולמנות שונות. אפילו שהטעם שלו הוא לא בהכרח הפייבוריט של כולם, מומלץ מאוד

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד