היישר ממנהל המגמה הקולינרית שלנו, שף מאיר רוזנברג –
מתכון כשר לפסח לגלילי פילה דג סלמון כבוש במילוי אבוקדו, מעוטר ברוטב מיונז ופיסטוקים (5 מנות)
והמנה המיוחדת הזאת אפילו כשרה לפסח
והמנה המיוחדת הזאת אפילו כשרה לפסח
מצרכים:
– חומרים לכבישת הדג:
• 1/2 ק"ג פילה דג סלמון טרי
• 4 כפות סוכר
• 3 כפות מלח גס
• 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
• כף שמיר קצוץ
– חומרים לאבוקדו:
• 2 יח' אבוקדו מוכן לאכילה
• 1 לימון
• קורט פלפל שחור
– חומרים לרוטב מיונז:
• 3 כפות מיונז
• כף חומץ
• 2 כפות מים
• 1/4 כפית מלח
• 1/4 כפית סוכר
– 100 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי כבישת הדג ומורדים את העור מהדג.
2. מניחים בכלי את חומרי הכבישה (שכבה דקה), עליה מניחים ואת הדג עוטפים בשאר חומרי הכבישה את הדג.
3. משאירים את הדג בציפוי במקרר במשך 24 שעות.
4. שוטפים את הדג (במים קרים) מהציפוי ופורסים אותו לפרוסות דקות מאוד (2 מ"מ).
5. את האבוקדו טוחנים עם שאר חומרי האבוקדו.
6. את המיונז מערבבים עם שאר חומרי המיונז.
7. ממלאים את פרוסות האבוקדו עם ממרח האבוקדו ומגלגלים לגלילים.
8. סידור הצלחת: מניחים את גלילי דג הסלמון, בניהם מטפטפים מרוטב המיונז ומעטרים בצידי הצלחת את הפיסטוק הקצוץ.
בתיאבון!