מכללת רימונים
04-6728552
  • המגמה הקולינארית
    • לימודי ערב בישול טבחות
    • קורס קונדיטוריה סוג 1
    • קורס קונדיטוריה למתחילים – לימודי ערב
    • טבחות סוג 1
    • לימוד טבחות מתקדם סוג 4,3,2
    • טבחות סוג 5 – מסלול הסמכה לשפים
    • קורס אפייה למתחילים
    • סדנת בישול לחובבים
    • קורס אפיית לחמים
    • קורס עיצוב ופיסול ירקות פירות וקישוטי מזון
    • קורס קונדיטוריה מקצועי לטבחים ואנשי מקצוע
    • סדנת בישול איטלקי
    • סדנת סושי
  • מגמת ניהול
    • לימודי מלונאות
    • ניהול משק, אירוח ואישפוז סוג 1
    • לימוד ניהול מזון משקאות ומסעדות
    • קורס מזכירה רפואית
    • קורס נאמני תברואה
  • ביוטי סקול
    • לימודי קוסמטיקה
  • מפעילי בריכות ואיכות מים
    • קורס מפעילי בריכות
  • בית ספר לבישול לנוער
  • המכללה
    • אודות מכללת רימונים
    • חזון המכללה
    • הנהלת המכללה
    • הסגל שלנו
    • מתקני מכללת רימונים
    • השכרת כיתות במכללת
    • גלריית תמונות
  • חדשות ואירועים
    • אירועים
    • חדשות ואירועים
  • מידע לבוגרים
    • מידע כללי לבוגרים
    • קשרי גומלין
    • מספרים עלינו
  • מידע למועמדים
    • מידע כללי למועמדים
    • תהליך ההרשמה
    • טפסי ההרשמה
    • הטבות לסטודנטים
    • הטבות לחיילים משוחררים
    • מתקני המכללה
    • קשרי גומלין
    • סטאג' והתמחות מקצועית
  • בלוג
  • מתכונים
  • צור קשר
Menu
  • המגמה הקולינארית
    • לימודי ערב בישול טבחות
    • קורס קונדיטוריה סוג 1
    • קורס קונדיטוריה למתחילים – לימודי ערב
    • טבחות סוג 1
    • לימוד טבחות מתקדם סוג 4,3,2
    • טבחות סוג 5 – מסלול הסמכה לשפים
    • קורס אפייה למתחילים
    • סדנת בישול לחובבים
    • קורס אפיית לחמים
    • קורס עיצוב ופיסול ירקות פירות וקישוטי מזון
    • קורס קונדיטוריה מקצועי לטבחים ואנשי מקצוע
    • סדנת בישול איטלקי
    • סדנת סושי
  • מגמת ניהול
    • לימודי מלונאות
    • ניהול משק, אירוח ואישפוז סוג 1
    • לימוד ניהול מזון משקאות ומסעדות
    • קורס מזכירה רפואית
    • קורס נאמני תברואה
  • ביוטי סקול
    • לימודי קוסמטיקה
  • מפעילי בריכות ואיכות מים
    • קורס מפעילי בריכות
  • בית ספר לבישול לנוער
  • המכללה
    • אודות מכללת רימונים
    • חזון המכללה
    • הנהלת המכללה
    • הסגל שלנו
    • מתקני מכללת רימונים
    • השכרת כיתות במכללת
    • גלריית תמונות
  • חדשות ואירועים
    • אירועים
    • חדשות ואירועים
  • מידע לבוגרים
    • מידע כללי לבוגרים
    • קשרי גומלין
    • מספרים עלינו
  • מידע למועמדים
    • מידע כללי למועמדים
    • תהליך ההרשמה
    • טפסי ההרשמה
    • הטבות לסטודנטים
    • הטבות לחיילים משוחררים
    • מתקני המכללה
    • קשרי גומלין
    • סטאג' והתמחות מקצועית
  • בלוג
  • מתכונים
  • צור קשר
איך להכין פלטת פירות מפוארת בקלות?
ראשי » כללי » איך להכין פלטת פירות מפוארת בקלות?

עמוד הבית » כללי » איך להכין פלטת פירות מפוארת בקלות?

איך להכין פלטת פירות מפוארת בקלות?

מגש פירות טריים וצבעוניים הוא לא רק מנת קינוח קלילה ובריאה שיכולה לסגור כל ארוחה בצורה נהדרת, אלא גם יצירת אומנות וקישוט אכיל בפני עצמה. עם זאת, הכנת מגש פירות מרשים דורשת מחשבה ויצירתיות – ואנחנו כאן בשבילכם. ממש כאן ניתן את כל הטיפים להכנת פלטת פירות מפוארת בקלות שתהפוך כל סיום הארוחה שלכם למושקע וייחודי.

שימוש בפירות לפי העונה

הכלל הראשון להכנת פלטת פירות מפוארת הוא לבחור בפירות עונתיים – כמה שיותר טריים ככה יותר טוב. הסיבה לכך היא שפירות המוצעים לא בעונה שלהם עלולים להיות בעל טעם חסר ומרקם מעט שונה. את עקרון חשוב זה תלמדו בכל תחום קולינרי לרבות לימודי ערב קונדיטוריה ולימודי מגדנאות. לעומתם, פירות עונתיים יהיו בשיא פריחתם, טריים ורעננים, ויספקו חוויה קולינרית משודרגת. לדוגמה, בקיץ כדאי לבחור בפירות צבעוניים מלאי מים כמו אבטיח, תות שדה ואננס. בסתיו ובחורף יתאימו יותר פירות כמו תפוחים, רימונים ואגסים, ובאביב תוכלו ליהנות מאפרסקים, משזיפים וממנגו. לכל אלו תמיד תוכלו להוסיף פירות אקזוטיים שיוסיפו צבעוניות וטעם.

איך להכין מגש פירות – כל השלבים

לאחר שבחרתם בפירות העונתיים שאתם אוהבים, זה הזמן להתחיל בהכנת המגש:

  • שטפו היטב את הפירות במים זורמים וייבשו בעדינות.
  • הסירו גבעולים, קליפות וליבות קשות אם יש.
  • חתכו את הפירות לפרוסות או לקוביות בגדלים אחידים.
  • הוסיפו מעט מיץ לימון כדי למנוע מהפירות להשחיר.
  • סדרו את הפירות במגש או בקערה יפה לפי הנחיות בהמשך.

בחירת הפירות

לפני החיתוך, חשוב לבחור את הפירות בקפידה. בחרו פירות בשלים, צבעוניים ובעלי מראה תקין ולהימנע מפירות רכים מדי, פגומים או שיש עליהם כתמים. חשוב להקפיד על אחסון פירות וירקות נכון לפני החיתוך כדי לשמור אותם רעננים ויפים. גוון הפירות מעיד על בשלות אידאלית, לדוגמה, אבטיח ירוק בהיר ולא כהה או מנגו שהופך מירוק לכתמתם.

חיתוך אחיד

חיתוך הפירות באופן אחיד ומסודר הוא שלב חשוב ביצירת מראה מרשים. מומלץ לחתוך לפרוסות דקות או לקוביות קטנות ושוות גודל ככל האפשר – חיתוך זה יעניק למגש מראה מסודר ואסתטי. חשוב להשתמש בסכין חדה ולעבוד בזהירות. גם כאן שימו לב שכל פרי יחתך בגודל אחיד לאותו סוג.

בחירת כלי הגשה

הקערה או המגש שבהם תגישו את פלטת הפירות משפיעה רבות על המראה הסופי. מגשי זכוכית צרים וארוכים או צלחות לבנות עגולות גדולות הן אופציה קלאסית ויפה. אפשר גם לבחור במגש עץ ארוך וצר או בקערה מקרמיקה צבעונית בהתאם לסגנון השולחן והארוחה. לא משנה איזו צלחת או איזה מגש תבחרו, העיקר שתהיה גדולה מספיק להכיל את כל כמות הפירות השונים.

סידור הפירות

סידור הפירות על המגש הוא לא פחות חשוב מהחיתוך. התחילו בפרי מסוים שתניחו במרכז הצלחת או המגש בצורה עגולה, ספירלית או מוארכת, ודללו כלפי חוץ בשכבה אחת או שתיים לכל היותר של כל פרי. זה ימנע התפזרות ויצור מראה מסודר ומלא יותר של פלטת הפירות שלכם.

שמירה על הסימטריה

הקפידו על סידור סימטרי של הפירות על פני המגש. סידור סימטרי כשכל הפירות מופנות לאותו כיוון ומגוון צבעים בכל חלק יעניק למגש הפירות מראה מסודר ומרשים. כדי לשמור על הסימטריה נסו לשמור על אופן חיתוך דומה של הפירות ועל גדלים וכמויות זהות של כל פרי.

היו יצירתיים

אל תהססו ליצור צורות של עיגולים, פסים או ספירלות באמצעות חותכנים ייעודיים לפירות לצורך סידור הפירות. תוכלו ללמוד כיצד לעשות זאת במקצועיות בקורס עיצוב פירות וירקות .אפשר גם לשלב רכיבים נוספים כמו פרחים טריים, עלי נענע ירוקים לקישוט, אגוזים ושקדים או זרעי רימונים ואפילו פתיתי קוקוס יכולים להשתלב בצלחת הפירות כקישוטים.

צורות ושילובים בהגשה

לשילוב הפירות בצורה יפה ויצירתית יש יתרונות רבים. ראשית, הוא מאפשר לצרוך מגוון רחב יותר של סוגי פירות וטעמים. כמו כן, שילוב צבעים וטקסטורות יוצר חוויה ויזואלית מרהיבה ומלטפת לעין. נוסף לאלה, צורות שונות כמו ספירלות, גשרים או פסיפס מייצרות עניין ומעוררות את הסקרנות. דרך חיבור בין הפירות השונים נוצרת יצירת אומנות מרהיבה וצבעונית על הצלחת שכיף להתבונן בה וכמו כן לאכול ממנה.

לסיכום

הכנת מגש פירות יפהפה ומזמין היא משימה מעט מאתגרת שבסופה מצפה לנו תמורה גדולה. מגש פירות טריים ועונתיים הוא לא רק קינוח קליל, בריא וטעים, אלא הוא גם הזדמנות ליצור יצירת אומנות צבעונית המלטפת את החושים ומבטיחה הנאה כפולה, מראה מרהיב ומושך וטעמים מתוקים ומפנקים. בעזרת הטיפים שהוזכרו במאמר תוכלו להכין מגש פירות שישדרג כל ארוחה או אירוע ויהפוך אותם למיוחדים ובלתי נשכחים.

פלטת פירות

המכללה
  • אודות מכללת רימונים טבריה
  • חזון המכללה
  • הנהלת המכללה
  • מתקני המכללה- התשתית המקצועית
  • השכרת כיתות במכללת רימונים טבריה
  • גלריית תמונות
פרטי התקשרות

מרכז מידע : 04-6728553

  • Facebook
  • בלוג
  • לימודי קונדיטוריה
  • לימודי בישול
  • סדנאות בישול
  • הסגל שלנו
  • אודות מכללת רימונים
  • הצהרת נגישות
עקבו אחרינו:)
Facebook
צור קשר:

Webtopus בניית אתרים

גלילה לראש העמוד