מטרת התוכניות
לימודי שף מתקדמים כהכנה לבחינות הסיווג המקצועי בטבחות.
למי מיועדת התוכנית?
הלימודים מיועדים לטבחים העונים על הקריטריונים הבאים:
טבחות סוג 2
מה זה קורס טבחות סוג 2?
קורס טבחות סוג 2 הוא קורס ההמשך הראשון שאפשר לגשת אליו לאחר סיום קורס טבחות סוג 1 וכולל נושאי המשך מקיפים יותר בעולם הבישול והקולינריה. נושאי הלימוד הנבחרים בקורס כוללים תכנון מטבח, נוזלים, רטבים ומרקים, חלקי בקר, שיטות בישול, ירקות, פחמימות, עופות ודגים, המטבח הקר, תזונה, טרמינולוגיה, תברואה והיגיינה, חישובי עלויות ותמחור מזון. הקורס כולל חלקים עיוניים ותיאורטיים וכן התנסות מעשית בבישול ושיטות שונות לעיבוד ולהכנת מזון.
למי מתאים קורס טבחות סוג 2?
קורס טבחות סוג 2 מתאים לכל מי שעוסק באופן מקצועי או חובבני בתחום הבישול ורוצה לקחת את הידע לשלב הבא ולקבל כלים נוספים. הוא מתאים למי שרואה את עצמו ממשיך הלאה ולומד גם את הקורסים הבאים וגם למי שמעוניין בשלב הזה לעצור בהכשרה הזאת.
מה התנאים הנדרשים לקבלה לקורס טבחות סוג 2?
אפשר להתקבל לקורס טבחות סוג 2 עם לפחות שנתיים של ניסיון תעסוקתי לאחר קבלת תעודת טבחות סוג 1. מועמדים בלי תעודה יוכלו להתקבל בתנאי שיש להם ניסיון מוכח בענף הבישול של 5 שנים לכל הפחות.
קורס טבחות סוג 2 הוא קורס בסדר גודל של 230 שעות לימוד ב-29 מפגשים שבועיים, בין השעות שמונה בבוקר לשלוש בצוהריים. הקורס כולל, כאמור, חלק עיוני וחלק מעשי ובסופו יתקיימו מבחן עיוני מטעם המכללה ומבחן מעשי מטעם משרד העבודה. מועמדים שעונים על הקריטריונים לקבלה יוכלו להתקבל על סמך ריאיון אישי וידיעת השפה העברית על בוריה. בסיום הקורס מקבלים הבוגרים תעודת גמר מטעם מכללת רימונים (המותנית בהשתתפות של פחות 90 אחוז משעות הלימוד ועמידה בכל המטלות והמבחנים הפנימיים) וכן תעודת סיווג מקצועי של משרד העבודה לאלו שעוברים את המבחן הממשלתי בהצלחה.
אם אין לכם תעודה ועדיין אין לכם 5 שנות ניסיון בתחום, ובוער בכם לשדרג את היכולות שלכם
מוזמנים להירשם לקורס טבחות סוג 1.
נושאי לימוד נבחרים:
- תכנון מטבח.
- נוזלים.
- רטבים ומרקים.
- חלקי בקר.
- שיטות בישול.
- ירקות ופחמימות.
- עופות ודגים.
- המטבח הקר.
- תזונה.
- טרמינולוגיה.
- תברואה והיגיינה.
- חישובי עלויות.
- תמחור מזון.
סוג 3 בטבחות
אם אתם מחפשים להעמיק את הידע הקולינרי שלכם כדי להפוך את התשוקה לקריירה או פשוט כדי ללמוד עוד על אוכל, על בישול ומסעדנות – קורס טבחות סוג 3 הוא אפשרות נפלאה בשבילכם. בואו נבין מה זה בדיוק הקורס הזה, מה ההבדל בין טבחות סוג 3 לטבחות סוג 2 ולמי הקורס הזה מתאים.
מה זה קורס טבחות סוג 3?
קורס טבחות סוג 3 הוא הכשרת המשך לאחר קורס טבחות 2 (בתנאים מסוימים אפשר לגשת גם בלי לעבור את קורס טבחות סוג 2) ובו נלמדים נושאים חשובים בעולם הבישול והקולינריה. הנושאים השונים הנלמדים בקורס הם ניהול ארגוני ותכנון מטבח, מגדנאות (קונדיטוריה), מאכלים צמחוניים ודיאטטיים, טרמינולוגיה, תברואה ותזונה, מנות ביניים, תחשיבי מזון בתפריט, דיני כשרות, בטיחות וגהות. קורס טבחות סוג 3 כולל 230 שעות לימוד במשך 29 מפגשים המתקיימים פעם בשבוע בין השעות שמונה בבוקר לשלוש בצוהריים.
מהם ההבדלים בין קורס טבחות סוג 3 ל-2?
ההבדלים בין קורס טבחות סוג 3 לקורס טבחות סוג 2 הוא בתכנים הנלמדים. בטבחות סוג 2 לומדים תכנים בסיסיים יותר כמו תכנון מטבח, רטבים ומרקים, שיטות בישול, ירקות ופחמימות ונושאים תיאורטיים כמו חישובי עלויות, תברואה והיגיינה, תמחור מזון ועוד. בקורס טבחות סוג 3 הנושאים הם מתקדמים ורחבים יותר וכוללים עוד ידע תיאורטי ומעשי חשוב.
למי מתאים קורס טבחות סוג 3?
קורס טבחות סוג 3 מתאים לכל מי שרוצה לקחת את הידע בבישול ובמסעדנות לשלב הבא ולקבל כלים נוספים להצלחה בעולם המקצועי הזה. הוא מתאים לצעירים ולמבוגרים כאחד ומתאים לכל מי שרוצה לבחון את האפשרות לקריירה חדשה בתחום הבישול, המסעדנות והאירוח.
ניסיון נדרש:
לפחות שנה ניסיון תעסוקתי לאחר קבלת תעודת טבחות סוג 2.
ללא תעודה- בעלי ותק מקצועי מוכח בענף במשך 7 שנים לפחות.
קורס טבחות סוג 3 הוא קורס מקיף שבו מקבלים התלמידים ידע נרחב וכלים נוספים בעולם הבישול. אפשר להתקבל לקורס לאחר שנת ניסיון מרגע קבלת תעודת טבחות סוג 2 או בלי תעודה בתנאי שיש ותק מקצועי מוכח בענף של 7 לפחות. הקורס כולל לימודים עיוניים ומעשיים ומבחנים פנימיים ובסוף כל קורס יתקיים מבחן עיוני ומבחן מעשי של משרד העבודה, כולל ציוני מגן מטעם בית הספר רימון. כדי להתקבל לקורס יש להגיע עם הקריטריונים המתאימים וידיעת השפה העברית. בתום הקורס מקבלים תעודת גמר מטעם מכללת רימונים ותעודת סיווג מקצועי של משרד העבודה למי שעובר את הקורס בהצלחה.
נושאי לימוד נבחרים
- ניהול ארגוני ותכנון מטבח.
- מגדנאות.
- מאכלים צמחוניים ודיאטטיים.
- טרמינולוגיה.
- תברואה ותזונה.
- מנות ביניים.
- תחשיבי מזון בתפריט.
- דיני כשרות.
- בטיחות וגיהות.
סוג 4 בטבחות
אם גם אתם מעוניינים להפוך את התשוקה של לבישול ואת האהבה שלכם למטבח למקצוע ולפרנסה, קורס טבחות סוג 4 הוא אופציה מעולה בשבילכם בלי ספק. זה הזמן להכיר את הקורס במכללת רימונים ולהבין בדיוק מה לומדים בו ולמי הוא מתאים. בהצלחה!
מה זה קורס טבחות סוג 4?
קורס טבחות סוג 4 הוא קורס טבחות מתקדם שבו לומדים לעומק נושאים שונים בתחום הבישול, המסעדנות וניהול עסקים בתחום המזון. קורס טבחות סוג 4 הוא השלב הרביעי לאחר השלמת קורס טבחות 2 ואפשר לגשת אליו לאחר קורס טבחות 3 או לאחר קורס סוג 2 בלבד. נושאי הלימוד הנבחרים הם רבים ומגוונים וכוללים מקצועות ונושאים שונים כמו עבודה עם בקר, עגל, כבש, בעלי כנף, דגים, מוצרי פסטה, ירקות, תפוחי אדמה, מגדנאות ועוד. כמו כן לומדים גם נושאים תיאורטיים חשובים כמו תברואה והיגיינה, בטיחות וגהות, יסודות הניהול, רכש מזון ועוד.
מה הם ההבדלים בין קורס טבחות סוג 4 ל-3?
קורס טבחות סוג 3 הוא גם כן קורס המשך לטבחות סוג 2, רק שבקורס זה, בניגוד לטבחות סוג 4, לומדים בעיקר נושאים תיאורטיים כמו טרמינולוגיה, תחשיבי מזון בתפריט, תברואה ותזונה, דיני כשרות, ניהול ארגוני ותכנון מטבח, בטיחות וגהות וכו׳. נושאי הבישול שעוסקים בהם הם מצומצמים יותר ונוגעים בעיקר בנושאים כמו מנות ביניים, מגדנאות ומאכלים צמחוניים ודיאטטיים.
למי מתאים קורס טבחות סוג 4?
לימודי טבחות סוג 4 מתאימים למועמדים בעלי תעודת טבחות סוג 2 שיש להם לכל הפחות שנת ניסיון תעסוקתי. מועמדים בלא תעודה, יוכלו להתקבל לקורס אם יש להם ותק מקצועי מוכח של 8 שנים לפחות בענף הבישול וההסעדה. הקורס מתאים לכל מי שרוצה להרחיב את הידע שלו בתחום הבישול וההסעדה ולקדם את עצמו מבחינת קריירה. הקורס מתאים גם למי שרוצה ללמוד בשביל הכיף והידע ולא בהכרח למי שרוצה להתמקצע בתחום.
טבחות סוג 4 הוא קורס מקצועי הכולל 230 שעות לימוד ב-29 מפגשים חד שבועיים בין השעות שמונה בבוקר לשלוש בצוהריים, וכוללים לימודים עיוניים, תרגול מעשי ומבחנים פנימיים. בסוף כל קורס יתקיים מבחן עיוני ומבחן מעשי של משרד העבודה הכולל ציוני מגן. תנאי הקבלה לקורס הם ריאיון אישי, ידיעת השפה העברית ועמידה בקריטריונים. בסיום מקבלים תעודת גמר ממכללת רימונים, המותנת בהשתתפות ב-90 אחוז משעות הלימוד ועמידה בכל המטלות, כולל במבחנים הפנימיים. נוסף לכך, מקבלים תעודת סיווג מקצועי של משרד העבודה לאלו העוברים בהצלחה את המבחן.
ניסיון נדרש:
לפחות שנה ניסיון תעסוקתי לאחר קבלת תעודת טבחות סוג 2.
ללא תעודה- בעלי ותק מקצועי מוכח בענף במשך 8 שנים לפחות.
נושאי לימוד נבחרים
- בקר.
- עגל.
- כבש.
- בעלי כנף.
- דגים.
- מטבח קר.
- מוצרי פסטה.
- ירקות.
- תפו"א.
- מגדנאות.
- תפריטים.
- דיני עבודה.
- תחשיבי מזון בתפריט.
- ביקורת מזון ומשקאות.
- טרמינולוגיה.
- תברואה והיגיינה.
- רכש מזון.
- בטיחות וגיהות.
- יסודות הניהול.
מבנה הלימודים:
טבחות סוג 2- 230 ש"ל, 29 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 – 08:00.
טבחות סוג 3- 230 ש"ל, 29 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 – 08:00.
טבחות סוג 4- 342 ש"ל, 42 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 – 08:00.
* הקורסים כוללים לימוד עיוניים ומעשיים ומבחנים פנימיים.
* בסוף כל קורס יתקיים מבחן עיוני ומבחן מעשי של משרד העבודה , כולל ציוני מגן.
* 40 שעות התמחות מעשית.
תנאי הקבלה:
- ראיון אישי.
- ידיעת השפה העברית.
- טבח העונה על הקריטריונים לעיל.
איזה תעודות סיום מקבלים?
- תעודת הגמר של מכללת רימונים מותנית בהשתתפות של לפחות 90% משעות
הלימוד ועמידה בכל המטלות הלימודיות, כולל מבחנים פנימיים. - תעודת סיווג מקצועי של משרד העבודה לעוברים בהצלחה את המבחנים
הממשלתיים.
נשמע לכם מעניין? רוצים לדעת עוד? השאירו פרטים בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם >>