הקורס הבכיר- מינהל "מלונאות"
מטרת הקורס:
להכשיר את בוגרי התוכנית לתפקידי ניהול מובילים בענף התיירות והמלונאות .
להקנות לבוגר חינוך וידע מקצועי רב תחומי, בתחומים המרכזיים שבמלון: ייצור מזון, מסעדנות ואירוח, קבלה, משק ותחזוקה, תוך עבודה מעשית , וזאת על מנת שיוכל למלא תפקידים ניהוליים ומגוונים במלון.
לימודי אגף מזון ומשקאות
- מסעדנות
- אומנות הבישול
- תורת החומרים
- תזונה ותברואה
- תורת התפריט
- מושגי יסוד ביהדות
- תורת המוזגות
- תורת היין
- ביקורת מזון ומשקאות
- ניהול והפקת אירועים
לימודים כלליים:
- מבוא למלונאות ולתיירות
- איכות השירות
- אנגלית מקצועית
- יישומי מחשב
- תקשורת בינאישית והכוון מקצועי
- הרצאות אורחים ומומחים
- משאבי אנוש והדרכת עובדים
- שיווק מלונאי
- תחיקה
- יסודות הניהול
- סיורים מקצועיים
- יזמות עסקית
- פרוייקט גמר
- הצגה עצמית
לימודי אגף חדרים:
- פקידות קבלה
- ניהול משק
- מודיעין והזמנות
- חשבונאות וקופאות
- מערכות לוגיסטיות ואחזקה
- בטחון ובטיחות
- טקסטיל ודטרגנטים
תנאי קבלה:
- מתקבלים מועמדים מגיל 20 ומעלה.
- השכלה – 12 שנות לימוד + בגרות מלאה/חלקית .
( 2 יח בגרות בהבעה ו-3 יח בגרות באנגלית) - שפות- עברית ואנגלית ברמה של בגרות , שפות נוספות – יתרון.
- מבחן קבלה + מבחן באנגלית.
- ועדת קבלה- ראיון אישי.
- עולים חדשים – לאחר אולפן ב' , או שליטה טובה מאד בעברית.
תעודות:
בוגר שיסיים את כל המטלות כנדרש , יקבל את התעודות הבאות:
- מינהל מלונאות- תעודה מקצועית של משרד העבודה1
- מינהל מלונאי בכיר- משרד התיירות
- בוגרי מסלול "מינהל מלונאות" יוכלו להמשיך ללימודי תואר B.A בתיירות ומלונאות במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן ולקבל הכרה בהיקף של עד 30 נ"ז, בכפוף לשיקולי המכללה האקדמית כנרת.
מוכר לקרן פקדון לחיילים משוחררים