אפיית לחם הינה מלאכה קלה, למרות שרבים נרתעים מאפיית לחם בגלל התהליך המתמשך הכרוך בשלבים. אולם העבודה אינה קשה כלל, והתוצאה אינה ניתנת להשוואה למוצר דומה קנוי. הריח האופף את המטבח והסיפוק האישי שווים את ההתנסות. אנחנו מכללת רימונים ניתן את ההדרכה, המתכונים והכלים בקורס לחם שלפניכם.
מה בתוכנית?
לימוד כללי העבודה של הכנת הלחם, היכרות עם הסוגים השונים של הקמח והשפעתם על המוצר.
הכנת סוגים שונים של לחמים, הכנת מחמצת ושימורה, יחד עם דגשים תיאורטיים ומעשיים לעבודה נכונה עם לחם.
נושאי לימוד נבחרים בקורס אפיית לחם:
- מבנה חיטה
- סוגי קמחים
- מרכיבי הבצק השונים וחשיבותם
- סוגים שונים של לחמים: לחם הונגרי, לחם איטלקי, לחם דגנים, פוקצ'ה, לחם אגוזים.
- לחמניות, חלות, פיתות ועוד...
- הכנת סוגי מחמצות שונים.
- לחמניות ג'ינג'ר ולימון.
- קעריות מרק מבצק לחם .(להגשת מרקים)
- לחמניות קוקטייל המבורגר.
- בגט בתוספת מחמצת.
- לחמניות שוקולד.
- לחמניות מקמח תירס - פולנטה
- לחמניות לימון ובזיליקום.
- לחם מקמח קינואה.
- פוקצ'ות
- לחם תפוחי עץ ואגוזים
- לחם בריאות בתוספת חיטה מונבטת.
- לחם פירות שטולן.
- לחם חצילים וטחינה.
- מבחר קליעות לחלות ולחמניות.
- לחמניות סקונס.
- לחמניות נענע וסילן.
- לחם פומפרניקל
מבנה הלימודים בקורס אפיית לחמים:
105 ש"ל, במשך 21 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות: 20:00 - 16:00.
שיטת הלימוד בקורס אפיית לחמים
השעורים בקורס אפיית לחם מתבססים על הדגמות של השף ותרגול מעשי. כל משתתף מערבב, לש, מרדד ואופה בעצמו.
משתתפים יאפו, יטעמו ואת הנותר ייקחו הביתה לטעימות המשפחה.
הלימודים מתקיימים בסדנא לימודית מצוידת היטב.
דרישות קורס אפיית לחמים:
- השתתפות מלאה בכל השיעורים בקורס לחם.
- מבחן עיוני + מעשי בציון 80 לפחות.
- מדים מקצועיים , כולל נעלי עבודה בטיחותיים.