בית ספר לבישול לנוער רימונים טבריה הינו בית-חינוך בפיקוח ובמימון משרד העבודה ופועל זו השנה העשירית במתחם מכללת רימונים טבריה.
בית ספר לבישול לנוער הינו תיכון קולינרי על-איזורי ובו לומדים כיום 70 בני נוער בכיתות ט, י, יא, יב המגיעים מכל איזור הצפון: טבריה, עפולה, צפת, נוף הגליל, בית שאן, בקעת הירדן ועוד.
התלמידים לומדים את כל מקצועות הליבה: אנגלית, מתמטיקה, אזרחות, היסטוריה, עברית ולשון ובנוסף מקצוע בטבחות וקונדיטאות.
בסיום כיתה יב' מסיימים הבוגרים עם תעודות סוג 1 בטבחות, תעודת 12 שנות לימוד וצוברים יחידות לבגרות.
בשנת הלימודים הבאה תפתח כיתה יג' ללימודי המשך בטבחות לסיווג מקצועי – סוג 2.
בתיכון קולינרי של מכללת רימונים, תמצאו צוות חינוכי ומקצועי רב-תחומי רחב:
מחנכים, מורים, שפים, יועצת חינוכית, פסיכולוגית, מורה ללקויות למידה ורכזת תעסוקה.
תלמידינו משולבים בכיתות יא' ו-יב' בתעסוקה בשכר במטבחים של מלונות, מסעדות, אולמות וחברות קייטרינג.
ביה"ס נותן מענה רחב לתלמידים עם קשיי למידה באמצעות שיעורים פרטניים, ולמידה בקבוצות קטנות.
ביה"ס שם דגש על פעילויות חברה, תרבות והעשרה, סיורים וטיולים, ואף הכנה לשירות בצה"ל או שירות לאומי.
תלמידי התיכון הקולינרי מבצעים פעילות התנדבותית עם ילדי בי"ס דקלים בטבריה, וכן משתתפים בפרוייקט "אמץ אתר" באתר חמת-טבריה.
חזון בית ספר לבישול לנוער "רימונים"
- בית ספר לבישול לנוער הינו בית חם , אוהב, מלמד , מחנך ומעצב את תלמידיו להיות: בני אדם משכילים, חושבים, סקרנים וחפצי למידה. בני אדם מוסריים, אזרחים נאמנים למדינה, מתנדבים ותורמים לחברה בישראל. בני אדם המשתלבים בעולם התעסוקה.
- בית ספר לבישול לנוער הינו בית המחנך להצלחה אישית ומקצועית,
בית הספר יפעל להכנת תלמידיו לחיים בוגרים ועצמאיים באמצעות חיזוק
מיומנויות, שיפור הישגים לימודיים, הקניית כישורי חיים, הכשרה מקצועית
ומסוגלות תעסוקתית.
- בית הספר משלב השכלה ותעסוקה ומטפח בתלמידיו ערכים מעולם התעסוקה.
- בית הספר מאמין בשיתוף פעולה בין ההורים, ובית הספר, כתנאי לקיום תהליך חינוכי חיובי. אנו מאמינים כי המפתח להצלחת הלמידה וההתפתחות האישית, טמון ביחסי האמון בין הגורמים, תוך שמירה הן על סמכותו המקצועית של סגל ההוראה והן על אחריות ההורים וסמכותם.
- בית הספר שוקד על טיפוח גבולות ונורמות של התנהגות ראויה ומוסרית המכבדת את הזולת, את רכושו ואת רכוש הציבור. בית הספר מוקיע תופעות של אלימות וונדליזם.
- בית הספר מזמן לתלמידיו מגוון רחב של תחומי ידע ומשקיע מאמץ בעדכון שיטות הוראה, במטרה להביא את התלמידים להיות לומדים עצמאיים בסביבה הטכנולוגית המודרנית ולקדם אותם למימוש יכולותיהם. בית הספר שואף להביא את תלמידיו לתעודת גמר, צבירת יחידות לבגרות ותעודת מקצוע.
- בית הספר שוקד על חיזוק השייכות למדינת ישראל ולתרבות ישראל מתוך גישה ערכית והומנית פתוחה לתרבויות ועמים בארץ ובעולם. אנו שואפים כי בוגרינו יהיו אנשים רחבי אופקים, ערכיים, בעלי זיקה למורשתו של עם ישראל, ובני אדם מעורבים ומשפיעים בחברה הישראלית.
- בית הספר שם לו למטרה לעורר ולטפח בתלמידיו מודעות לשמירת איכות הטבע והסביבה , ולאורח חיים בריא.
מסלול הלימודים בבית ספר לבישול לנוער
מסלול התיכון הוא מסלול תעשייתי ארבע שנתי ט' י' יא' יב
בכיתות ט' וי' משלבים לימודים עיוניים ולימודים מעדיים במטבחי בית הספר בהדרכת השפים המקצועיים.
בכיתה יא' ו-יב' לומדים – 4 ימים בלבד. יומיים נוספים עובדים התלמידים בתעשיית המזון ומשתכרים על פי טבלאות השכר של נוער עובד ולומד , כפי שנקבע בחוק החניכות. העבודה מתקיימים במטבחים של בתי מלון, מסעדות, בתי קפה, אולמות אירועים, חברות קייטרינג ועוד.
השיבוץ למקומות העבודה נעשה ע"י השף , שגם מבקר את התלמידים במקומות העבודה ועוקב אחר התקדמותם. טרם שיבוצם עובדים התלמידים תהליך למידה של "הכנה לחיי עבודה".
תנאי קבלה לבית ספר לבישול לנוער
בוגרי כיתה ח', ט', י' (יש להציג תעודה ) מבחן כניסה – הבנת הנקרא, מתמטיקה, אנגלית.
ועדת קבלה – ראיון אישי בנוכחות ההורים.
מה בתפריט ?
תוכנית הלימודים כוללת לימודי טבחות מעשיים ולימודים עיוניים של : אומנות הבישול, תורת התפריט, תזונה, תברואה ועוד.
כמו כן לימודי מקצועות הליבה כמקובל בכל בתי הספר : מתמטיקה, אנגלית, אזרחות, עברית, לשון, תנ"ך, היסטוריה, ספורט, ספרות ,מחשבים ועוד.
לצד הלימודים המקצועיים והעיוניים מתקיימות בביה"ס פעילויות תרבות, העשרה וחברה : סיורים מקצועיים, טיולים, סדנאות, ימי כיף, ימי חוגים, ימי שיא קולינאריים, גדנ"ע ועוד.
תעודות
בסיום כיתה יב' ניגשים תלמידינו לבחינות גמר במתמטיקה, עברית, אזרחות, אומנות הבישול - עיוני ומעשי.
העמודים בהצלחה בבחינות הגמר יקבלו: תעודת 12 שנות לימוד ותעודת מקצוע סוג 1 בטבחות.
תעודה זו היא שלב ראשון לקראת תואר – השף.
בנוסף, צוברים תלמידינו יחידות בגרות במקצועות הבאים: אומנות הבישול - 5 יחידות, תזונה - 3 יחידות, אנגלית, מתמטיקה ועוד.
בית הספר מעודד את התלמידים להגיע לצבירה מקסימאלית של יחידות בגרות בהתאם ליכולותיהם. התלמידים זכאים להתאמות בכל הבחינות כנגד הצגת אבחונים מתאימים.
מתי מתחילים הלימודים בבית ספר לבישול לנוער?
הלימודים מתחילים ב- 1 בספטמבר ומסתיימים ב- 20 ביוני.
החופשות מתקיימות כמקובל במערכת החינוך במדינת ישראל,( למעט חודש אחד ביולי או אוגוסט - בו מאפשרים לתלמידי יא' ו-יב' לעבוד כדי לשמור ולשפר את יכולתם המקצועית. )
לצד הלימודים המקצועיים והעיוניים מתקיימים בביה"ס שלל פעילויות:
- הרצאות במגוון נושאים להעשרה וטיפוח.
- פרוייקט שנתי בתחום אומנות הבישול, ימי שיא בקולינריה
- חינוך למניעת התנהגויות סיכוניות.
- שבוע גדנ"ע.
- ימי גיבוש וכיף.
- מסע לפולין בעקבות השואה
- תחרויות בישול בארץ ובחו"ל
- ימי חוגים
- סיורים מקצועיים, טיולים ברחבי הארץ.
איך מצטרפים לתיכון הקולינארי רימונים טבריה?
צרו קשר עימנו ונזמין אתכם לפגישה, יועצות הלימודים מרי וחגית ישמחו לסייע בטלפון 04-6728553