שף מהמילה הצרפתית CHEFהוא אחד התפקידים המבוקשים בענף הקולינריה.
השף הינו הסמכות הבכירה בתכנון אופיו הקולינרי של מסעדות, בתי מלון, אולמות אירועים ועוד.
השף אחראי על יצירת התפריטים והמתכונים, ניהול והכשרת העובדים, תכנון וניהול שטחי האחסון והקירור, חישוב עלויות, תמחור, פחת ובניית עצי מוצר Foodcost.
משף סוג 5 נדרש התמקצעות ושליטה במגוון רחב של ידע בניהול עסקי.
קורס זה מכישר לתפקיד שף.
מטרת התוכנית
לימודי קולינריה מתקדמים כהכנה למבחני הגמר. אמנות הבישול סוג 5, בפיקוח משרד העבודה.
נושאי הלימוד:
- ניהול מערכות הזנה והסעדה
- טרמינולוגיה מקצועית
- ביקורת מזון ומשקאות
- ניהול רכש וקניינות
- תכנון תפריטים
- תורת הבישול
- ניהול והנעת צוות
- הגיינה תברואת מזון
- ניהול חונכות והדרכה
- חזרות ותרגול למבחני הגמר
- תזכורת ותרגול לועדת הסמה
- מגדנאות
- יחסי עובד מעביד
- תכנון מטבחים וציוד
- תזונה ובישול בריא
- חונכות והדרכה
למי מיועדת התוכנית?
לימודי שף מיועדים לטבחים העונים על הקריטריונים הבאים:
בעלי ותק מקצועי של לפחות שנה לאחר קבלת תעודת סוג 4.
בעלי ותק מקצועי של לפחות שנתיים לאחר קבלת תעודת סוג 3.
בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 9 שנים, ללא תעודת מקצוע.
תעודות סיום
- תעודת גמר מקצועית של מכללת רימונים- מותנית בהשתתפות של לפחות 90% משעות הלימוד ועמידה בכל המטלות הלימודיות, כולל מבחנים פנימיים.
- תעודת סוג 5 של משרד העבודה- לעוברים בהצלחה את המבחנים הממשלתיים וועדת ההסמכה.
תנאי קבלה
- ראיון אישי.
- ידיעת השפה העברית.
- טבח העונה לקריטריונים לעיל.