אי פעם חלמתם להכין עוגיות ביתיות מושלמות שנראות כאילו יצאו מקונדיטוריה יוקרתית? סדנת עוגיות במכללת רימונים היא ההזדמנות שלכם ללמוד את כל הסודות, הטכניקות והטיפים המקצועיים שיהפכו אתכם לקונדיטורים ביתיים מוכשרים.
מה לומדים בסדנת עוגיות?
טכניקות בסיסיות להכנת בצק
- הכרת סוגי הבצקים השונים: בצק פריך, בצק חמאה, בצק שקדים ועוד
- עקרונות עבודה עם חומרי גלם: קמח, חמאה, סוכר וביצים
- טכניקות לישה נכונות למרקם מושלם
- סודות לבצק שלא מתפזר ושומר על צורתו
שיטות עיצוב וקישוט מקצועיות
- חיתוך עוגיות בצורות מגוונות
- עבודה עם שקיות זילוף וקצוות שונים
- הכנת אייסינג רויאל (Royal Icing) ברמה מקצועית
- טכניקות ציור וקישוט מתקדמות
- שימוש בצבעי מאכל, נצנצים וקישוטים
סוגי עוגיות שלומדים להכין
במהלך הסדנה תלמדו להכין מגוון עוגיות:
- עוגיות אמסטרדם – עוגיות שוקולד עשירות ומפתות שיציפו את הבית בריח מדהים
- מגולגלות קקאו – בצק עדין ורך עם מילוי קקאו מושלם שנמס בפה
- עוגיות שוקוצ'יפס מושחתות – הקלאסיקה שכולם אוהבים, בגרסה הביתית המנצחת
- עוגיות פיסטוק ופקאן – קומבינציה מרתקת של אגוזים פריכים שיוצרת טעם בלתי נשכח
סודות האפייה המושלמת
- טמפרטורת תנור אופטימלית לכל סוג עוגייה
- זמני אפייה מדויקים למרקם רצוי
- טיפים למניעת שריפה או חוסר אפייה
- טכניקות לשמירה על צבע וצורה
- קירור וגמר נכון
למי מתאימה הסדנה?
למתחילים
אין צורך בניסיון קודם! הסדנה בנויה כך שגם מי שמעולם לא אפה יצליח להכין עוגיות מדהימות. נתחיל מהבסיס המוחלט ונתקדם בהדרגה.
לחובבי אפייה שרוצים להשתפר
אם אתם כבר אופים בבית אבל רוצים לשדרג את הטכניקה, ללמוד טריקים מקצועיים ולהרחיב את הרפרטואר – הסדנה תעניק לכם כלים חדשים ומרתקים.
למי שרוצה להפוך תחביב למקצוע
חולמים לפתוח עסק ביתי למכירת עוגיות? הסדנה תיתן לכם את הבסיס המקצועי, הטכניקות והביטחון הנדרשים כדי להתחיל לעבוד בתחום.
להורים וילדים (מעל גיל 14) – פעילות מחברת ומהנה
הסדנה היא חוויה משפחתית נהדרת! ילדים (מגיל 14 ומעלה בליווי הורה) יהנו מהיצירתיות, המגע עם החומרים והכיף של האפייה המשותפת.
למה דווקא סדנת עוגיות במכללת רימונים?
צוות מרצים מקצועי ומנוסה
במכללת רימונים אתם לומדים מהטובים שבתחום – שפים ופטיסרים מקצועיים עם ניסיון עשיר בתעשיית המזון והקונדיטוריה. המרצים שלנו לא רק מלמדים טכניקות, אלא גם משתפים בניסיון המעשי שלהם, בטעויות נפוצות ובדרכים להימנע מהן.
מתקנים מתקדמים ומאובזרים
הסדנאות מתקיימות במטבחי הלימוד המודרניים של המכללה, המצוידים בכל הציוד המקצועי הדרוש: תנורי אפייה מתקדמים, מיקסרים תעשייתיים, כלי עבודה איכותיים וחומרי גלם ברמה הגבוהה ביותר.
למידה מעשית וחוויתית
זו לא הרצאה פרונטלית – זו חוויה! בסדנת עוגיות שלנו תשימו ידיים לבצק, תלושו, תגלגלו, תקשטו ותאפו בעצמכם. כל משתתף מקבל תחנת עבודה אישית ועובד בקצב שלו, תוך קבלת הדרכה אישית מהמרצה.
קבוצות קטנות ואינטימיות
אנחנו שומרים על קבוצות מצומצמות כדי להבטיח שכל משתתף יקבל תשומת לב אישית, יוכל לשאול שאלות בחופשיות וילמד בקצב הנוח לו.
