דגים הם חומר גלם נפלא, ואפשר להכין איתם מטעמים שונים. עם זאת, לא תמיד קל להשיג דגים טריים באיכות מעולה, ולכן עלינו להסתפק בדגים קפואים. הטיפול בדגים קפואים צריך להיות עדין וספציפי, כמו בהכנתם, כדי להבטיח שיהיו איכותיים, טעימים ובטוחים למאכל. לכן, עלינו להכיר את השיטות שבהן אפשר להפשיר דגים קפואים שישמרו על מרקם הדג, על טעמו הייחודי ועל היותו נטול בקטריות. במאמר הזה תוכלו למצוא את המידע המקיף על השיטות להפשרת דגים קפואים ביעילות ובקלות.
האם אפשר לבשל או לטגן דג קפוא?
באופן כללי שימוש ובישול של דגים קפואים או הפשרה והקפאה של דגים אינה מומלצת וזאת מהחשש להתפתחות חיידקים ובקטריות על הדגים. דגים, שלא כמו בשר, הרבה יותר רגישים לכך. כמו כן, הקפאה והפשרה של הדגים בצורה לא נכונה יכולה לגרום לשינוי במרקם של הדגים ולפגיעה בו ובטעם של הדגים, ושלא לדבר על היתרונות הבריאותיים שנעלמים בהקפאה והפשרה. לכן, משום שקיים סיכון בריאותי רב בהפשרת דגים ושימוש בהם, אך קיימים אילוצים שלא מאפשרים לנו פעמים רבות להשתמש בדגים טריים, חשוב ללמוד איך לעשות זאת נכון. אחת הדרכים ללמוד איך לטפל בדגים ולהפשיר אותם נכון היא להירשם לקורס טבחות, בו תוכלו לקבל את המידע המקיף ביותר על טיפול נכון ותקין בחומרי גלם שונים. נוסף לכך, תוכלו לשפר את הכישורים הקולינריים שלכם, ללמוד טכניקות שונות של הכנת מנות מגוונות ועוד.
איך להפשיר דג קפוא?
אם לא נותרה לכם כל ברירה אלא להשתמש בדגים קפואים בארוחה שהחלטת לבשל, עליכם לדעת כיצד להפשיר אותם נכון. הפשרה נכונה תאפשר בישול אחיד שלא ישאיר חלקים לא מבושלים, או להפך חלקים שיהפכו לקשים ולמבושלים יתר על המידה. חשוב לזכור כי בעת ההקפאה או הפשרה לא נכונה, רקמות הדג העדינות עלולות להישבר, מה שיפגע מאוד בתוצאה הסופית של הדגים, לא משנה איך נבחר לבשל אותם או לצד מה נבחר להגיש אותם. אז כדי למנוע סיכונים כאלו, לב לטיפים האלה להפשרת הדגים:
הפשרה במקרר
הפשרת הדגים הקפואים במקרר היא אחת הדרכים המוכרות והבטוחות ביותר להפשרת הדג. כל שעליכם לעשות כדי להפשיר את הדג שבחרתם בצורה הנכונה במקרר הוא להניח אותו בתוך קערה, כך שיהיה שעון על אחת מדפנות הקערה ומוטה כלפי מטה. בצורה זו, בניגוד להיות הדג מונח על משטח ישר לדוגמה, הדג יפשיר ויגיר מתוכו את המים והנוזלים שהצטברו בו. כמו כן, הפשרה במקרר תגרום להפשרה הדרגתית של הדג בצורה בריאה ותקינה משום ששינוי הטמפרטורה מהמקפיא למקרר אינו קיצוני מאוד אך מספיק לצורך הפשרת הדגים. חשוב לזכור שהפשרת הדגים בשיטה זו עלולה לקחת זמן, ולכן עליכם להתארגן בהתאם ולדאוג להוציא את הדגים להפשרה כמה שעות או אפילו לילה לפני הכנתם, כדי שיפשירו בזמן.
הפשרת דגים תחת מים
הפשרת דגים תחת מים זורמים היא אלטרנטיבה שתיקח לכם קצת פחות זמן מהפשרת הדגים במקרר. כל שתצטרכו לעשות כדי להפשיר את הדגים שלכם בצורה בטוחה בשיטה זאת הוא לדאוג לארוז אותם בשקית ניילון או פלסטיק אטומה למים. לאחר מכן עליכם להניח את הדג מתחת לזרם עדין של מים קרירים ולא חמים מדי למשך כמה זמן. עליכם לדאוג שהטמפרטורה של המים תישאר קרירה כדי שלא יתחיל הליך בישול של הדג וכדי למנוע צמיחת בקטריות. שיטה זו תתאים בעיקר להפשרת דגים בהתראה קצרה.
הפשרת דגים במיקרו
הפשרת דגים במיקרו היא שיטה נוספת, אך היא הכי פחות מומלצת וגם הכי פחות יעילה. אפשר להפשיר דגים באמצעות השימוש במיקרו, אך עליכם להיות זהירים מאוד. עליכם להשתמש בהגדרת המיקרוגל להפשרה, ולהתחיל לבשל את הדג מיד לאחר שתפשירו אותו. הסכנות בהפשרת דגים במיקרוגל הן בעיקר הפשרה לא אחידה, שתגרום גם לבישול לא אחיד של הדג.
הפשרת דג סלמון קפוא
הפשרת דג סלמון קפוא אינה שונה מהפשרת דגים אחרים. כדי לעשות זאת בצורה בטוחה ויעילה, השיטה הטובה ביותר להפשרת דג הסלמון היא במקרר. אם אתם משתמשים בנתחי פילה של הדג, תוכלו להפשיר אותו תחת מים קרים זורמים. תוכלו גם להניח את דג הסלמון שלכם כאשר הוא ארוז באריזה אטומה בתוך קערת מים קרים, אך עליכם להשתדל להחליף את המים כל חצי שעה כדי לוודא שהם עדיין קרים.
שימוש במלח
השימוש במלח יכול לעזור לנו מאוד בעת ההפשרה ובעיקר אם נשתמש בו בעת שלב ההקפאה. המלח הוא יסוד משמר אשר משתמשים בו כדי לשמר הכול, מירקות ועד לבשר ודגים. כדי להקפיא את הדגים שלכם בצורה מיטבית, תוכלו לטבול אותם קודם לכן בקערה של ליטר מים ובו כף מלח. בצורה זו תרחיקו מהדג שאריות ריר, דם או לכלוך לא רצויות. לאחר מכן עליכם להעביר את הדג לשקיות ניילון אטומות עם או בלי מי המלח. גם בעת ההפשרה, תוכלו לפזר מלח ופרוסות לימון על הדג שיעזרו להגיר מתוכו נוזלים ולחות שהצטברה, להפשיר אותו בצורה יעילה ומהירה וגם להוסיף לו עוד טעמים.
לסיכום
הפשרת דגים בצורה יעילה ונכונה היא שלב מהותי וקריטי בהכנת דגים קפואים. באמצעות שימוש בטכניקות ההפשרה הנכונות תוכלו ליהנות מאיכות הדגים שלכם, ולהבטיח כי הם בטוחים וטעימים למאכל. זכרו כי הכי חשוב להימנע משינוי טמפרטורה קיצוני של הדג שיוצא מהקפאה, משום שחימום שלו יכול לגורם לצמיחת בקטריות שונות ולבישול לא אחיד.