מלפפון הוא מצרך בסיסי בתזונה של אנשים רבים ברחבי העולם – זהו ירק בעל טעם מרענן שיש לו גם יתרונות בריאותיים רבים כמזון וגם בשימושים אחרים. מלפפונים מורכבים בעיקר ממים, מה שהופך אותם למזון בעל ערך קלורי נמוך, המסייע בשמירה על תפקוד תקין של תהליכים שונים בגוף. בואו נדבר על היתרונות שמלפפון מספק בתזונה שלנו, איך מאחסנים אותו נכון ואילו עוד שימושים אפשר לעשות בו חוץ מאכילה.
היתרונות של מלפפון
אחת הסיבות שבגללן מלפפון הוא ירק פופולרי בכל העולם היא היתרונות הרבים שהוא מספק למי שאוכל אותו:
מלפפון מונע התייבשות ומסלק רעלים
מלפפונים עשויים מ-95% מים בערך, מה שאומר שהוא נשנוש אידיאלי למניעת התייבשות ולסילוק רעלים מהגוף. במלפפונים יש גם אלקטרוליטים חשובים שיעזרו לכם לשמור על מאזן מים תקין בגוף. למלפפון יש אפקט משתן, מה שיעזור לגוף לסלק רעלים בצורה מהירה ויעילה יותר.
מלפפון מסייע להיפטר מריח רע מהפה
עוד אחד מהיתרונות של מלפפון הוא יכולתו לעזור להילחם בריח רע מהפה. אכילה של מלפפונים מעודדת ייצור של רוק בפה, שבתורו עוזר לשטוף חיידקים מהפה ולשמור על לחות. במלפפונים יש גם כלורופיל, נוגד חמצון המסוגל לנטרל ריח רע, ולמלפפון עצמו יש פוטנציאל השפעה אנטי-בקטריאלית כדי להילחם בחיידקי פה היוצרים ריח רע.
מלפפון כמנקה רעלים
מלפפונים הם חלק חשוב בדיאטות ניקוי רעלים בשל תכולת המים הגבוהה שלהם והסיבים התזונתיים הרבים שבהם, המסייעים בסילוק רעלים ממערכת העיכול. הוא מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין K, אשלגן ומגנזיום, אשר פועלים כנוגדי חמצון ומסייעים לנטרל רדיקלים חופשיים ולשמור על תפקוד תקין של מערכת החיסון.
מלפפון מונע סרטן
מלפפונים עשויים להכיל תרכובות כמו פלבנואידים וליגננים, המסוגלות לסייע בהפחתת הסיכון לפתח סרטן מכמה סוגים, ביניהם סרטן השד, הרחם, השחלות והערמונית. התרכובות האלה מסייעות לנטרל רדיקלים חופשיים מזיקים בגוף, ומונעות את סוג הנזק התאי העלול להוביל לגידולים סרטניים.
מלפפון מסייע בהרזיה
מלפפונים הם מזון מועיל מאוד לירידה במשקל בשל הערך הקלורי הנמוך שלהם ותכולת המים הגבוהה שלהם. הסיבים התזונתיים הנמצאים במלפפונים מסייעים בוויסות העיכול ובקידום יציאות סדירות, תוך הגברת תחושת השובע. באמצעות צריכת מלפפונים תוכלו להימנע מאכילת יתר של מזונות עתירי קלוריות, ולהרגיש שובע מצריכה של מזונות בעלי ערך קלורי נמוך וכמות סיבים גבוהה. מלפפונים הם תוספת מצוינת לכל דיאטה שמטרתה שמירה על המשקל או ירידה במשקל – הוא מספר לגוף חומרים מזינים רבים ומים בשפע לצד כמות קלוריות קטנה יחסית.
שימושים במלפפון שלא למאכל
למלפפונים יש יתרונות ושימושים רבים במאכל, שאפשר ללמוד עליהם בהרחבה בקורס לימודי טבחות סוג 1, אבל יש להם גם שימושים מגוונים חוץ מהכנת מזון, למשל בתחום הניקיון של הבית – אפשר להשתמש במיץ מלפפון כדי לנקות חלונות ורהיטי עץ או להסיר כתמים מכל מיני משטחים. אפשר להניח פרוסות מלפפון בקערה ולהניח אותה בחדר כדי ליהנות מאפקט של מטהר אוויר.
מלפפונים הם גם מצרך בסיסי בטיפולי יופי. הנחת פרוסות מלפפון טרי על העיניים היא שימוש נפוץ במהלך טיפולי פנים, היכולה לעזור להפחית נפיחות ועיגולים כהים בזכות התכונות האנטי דלקתיות שלהם. ההשפעות המרגיעות של החומרים שבמלפפון הופכות אותו לשימושי גם לטיפול אחרי חשיפה ממושכת לשמש – הנחת פרוסות מלפפון על הגוף יכולה להקל את התחושה של כוויות שמש.
איך לאחסן מלפפונים?
אחסון יעיל של המלפפונים הוא המפתח לשמירה על הטריות ועל השימושיות שלהם. יש להוציא אותם משקית הפלסטיק ולאחסן אותם במקרר, מבודדים מפירות המייצרים אתילן כמו עגבניות ובננות, אשר מאיצים את תהליך ההתקלקלות שלהם. אורך החיים הממוצע של מלפפון במקרר הוא בין שלושה ימים לשבוע. אפשר לשמר מלפפונים לזמן ארוך יותר באמצעות כבישה, אך לצד הטעם הייחודי חלק מהתכונות המועילות של המלפפון הולכות לאיבוד. אם אתם רוצים לקרוא עוד מידע על אחסון פירות וירקות, היכנסו למאמר שהכנו בנושא הזה הנמצא בקישור.
לסיכום
מלפפונים הם תוספת מועילה מאוד לתזונה בגלל הערך התזונתי שלהם וגם בגלל הרבגוניות שלהם בשימושים שאינם למאכל. מלפפונים מציעים מגוון יתרונות בריאותיים כמו סיוע בירידה במשקל, נטרול ריח רע מהפה ואפילו עזרה פוטנציאלית במניעת סרטן מסוגים שונים. באמצעות שימור מזון ואחסון נכון של המלפפונים בבית תוכלו להבטיח שימוש ארוך טווח וניצול מרבי של כל התכונות המועילות שלהם.
מוזמנים לקרוא בבלוג של מכללת רימונים עוד מאמרים מעניינים בנושאים שונים בעולם הקולינריה, ביניהם מידע על קורס חיתוך פירות, מתכונים למנות טעימות מכל הסוגים, כיצד לעשן בשר כמו שצריך ועוד מידע שכל בשלן צריך להכיר.