קינוחים ישראליים פשוט הופכים את העולם למקום הרבה יותר טוב, בעיקר כשהקינוחים המתוקים האלה מונחים על השולחן ממש מתחת לאף שלנו, בסוף ארוחה או בתחילתה. כולנו מכירים את המשפט שאומר כי "לקינוחים יש קיבה נפרדת" ואכן לרוב הקיבולת שלנו לאכול מתוק יכולה להיות גדולה יותר, בייחוד כשמדובר בקינוחים ישראליים שכולם גדלו עליהם. הינה שבעת הקינוחים הכי ישראליים שכדאי לכולם להכיר.
מקנחים כחול-לבן: מה הופך קינוח לישראלי?
הקינוחים הישראליים הם אלו שנראה בכל כיתה של כל בית ספר, שנכיר מהבית של הדודים או החברים, ואפילו נראה אותם אצל השכנים בחגים ובחגיגות יום הולדת, בלימודי קונדיטוריה או סתם באמצע השבוע – כי תמיד כיף שיש משהו מתוק ליד הקפה. קינוחים כאלו תמיד ישלבו מרכיבים ישראליים מצוינים וטעמים של כמה תרבויות. בטח כבר עלו לכם כמה רעיונות לראש – הינה 7 מהם:
כדורי שוקולד
כל הילדים בטח כבר הכינו בגן או בכיתה באחת הפעמים את הקינוח המפורסם והקליל, הלא הוא כדורי שוקולד מצופים בסוכריות צבעוניות או בקוקוס. כדורי שוקולד בגודל של ביס שמכינים מערבוב של ביסקוויטים מרוסקים, שוקולד מריר מומס בחלב, סוכר וחמאה – עשר דקות של עבודה ותשמחו כל אחד.
עוגת גבינה
עוגת הגבינה מככבת תמיד על שולחן החג בשבועות, ואפשר להכין אותה קרה, בלי אפייה או לאפות אותה ולהוסיף לה קצת מפירות העונה. העוגה תמיד תהיה מורכבת משכבת פירורי ביסקוויטים בחמאה, מעליה שכבה של קרם חלק ויציב שעשוי משילוב של גבינות ישראליות מעולות וקצפת ולפעמים מעליהן שכבה של שוקולד לבן מומס או פירות חתוכים.
מוס שוקולד
הישראלים לא אוהבים שיטות מסובכות שדורשות התאמצות רבה, אבל שוקולד כולם אוהבים והמוס הקרמי והמנחם הזה דורש פחות מ-5 מרכיבים – שוקולד מריר, שמנת מתוקה, ביצים וסוכר. מערבבים יחד את המרכיבים כאשר נתחיל בהקצפת הביצים ובהדרגתיות, נוסיף את השמנת המתוקה ואת השוקולד עד לקבלת תערובת קרמית וחלקה, לאחר צינון של שעתיים במקרר המוס יהיה מוכן.
כנאפה
מדובר בקינוח שהגיע אלינו בכלל מהעולם הערבי, ומי אנחנו שנאמר לא למתוק? הכנאפה האסלי הוא עוגה שעשויה מחוטי בצק דקיקים או בצק סולת שעוטפים גבינה חצי קשה, בדרך כלל מוצרלה, ואותה מטגנים על האש במחבת מיוחדת עד שהבצק מזהיב. מעל כל הטוב הזה יוצקים סירופ סוכר ומקשטים בפיסטוקים ובגלידת עיזים, טעים-טעים.
סחלב
גם הסחלב כמו הכנאפה הגיע ממדינות ערב והוא נפוץ בעיקר בטורקיה. מדובר במשקה סמיך העשוי מחלב. בעבר היה עשוי מאבקת פקעות פרחי הסחלב, היום מדובר במצרך נדיר ולכן משתמשים בעמילן תירס, סוכר ומי ורדים כדי להכין אותו. מקשטים בקינמון, קוקוס או פיסטוקים ונהנים ממשקה מחמם לימי חורף קרירים.
עוגת שמרים
את עוגת השמרים כולנו מכירים מהבית של סבתא, רכה נימוחה וממולאת בשוקולד או בממרח חלבה. העוגה הזאת עשויה מקמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים ומלית שוקולד מריר מומס בחמאה, ואפשר גם להוסיף אגוזים כתושים או מטבעות שוקולד. לשים יחד את המרכיבים לבצק אחיד, מתפיחים כשעה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים מורחים את המלית. לאחר האפייה מורחים מעל העוגה החמה סירופ סוכר ונהנים מביס חלומי, רך וטעים.
עוגת שוקולד
רובנו מכירים אותה מימי ההולדת של החברים בגנים ובבית הספר או מההכנה עם ההורים בבית. לצורך הכנת העוגה תצטרכו להשתמש במרכיבים שיש בכל בית: קמח לבן, סוכר, קקאו, ביצים, שמן, אבקת אפייה ומים או חלב לעוגה חלבית. העוגה תצא מהתנור לאחר אפיה של כ-45 דקות ונקבל עוגה במרקם ספוגי. ניתן לה להתקרר ונצפה אותה ברוטב שוקולד סמיך, שנכין משוקולד מריר שנמיס בשמנת מתוקה או שמן ונזלול בהנאה.
לסיכום
קינוחים ישראליים תמיד היו ותמיד ימשיכו להיות הקינוחים שכולנו אוהבים. הדבר המשותף להם הוא שלא צריך לעבוד קשה מידי בשביל להכין אותם, ובייחוד בשביל לאכול אותם וליהנות מהם יחד עם הקרובים לנו ועם המשפחה. רוצים לקרוא על עוד רעיונות מקוריים לקינוחים קלאסיים? היכנסו בלוג שלנו ותמצאו את המידע המלא.