רקע:
רימונים המכללה למלונאות, קולינאריה וקריירה נוסדה בשנת 1993 בשיתוף ובפיקוח עם משרד העבודה משרד התיירות ועירית טבריה. החל מינואר 2018 מנוהלת המכללה ע"י רשת מלונות א.ר.נ
עד כה סיימו את לימודיהם במכללה יותר מ-8000 בוגרים במסלולי הלימוד השונים אשר מציעה המכללה. בוגרינו השתלבו בענף התיירות, המלונאות והמזון במגוון מקצועות ותפקידים
השקפת העולם של המכללה:
המכללה רואה בטיפוח המלונאות והקולינאריה משימה ראשונה במעלה וחובה לאומית המוטלת עליה, זאת משום שתעשיית התיירות והמלונאות עומדת בראש סולם החשיבות למשק הישראלי.
המכללה שמה לה מטרה להכשיר את דור העתיד של העובדים והמנהלים בתעשיית המלונאות והקולינאריה בישראל.
השקפת העולם של המכללה מעוגנת באמנת איכות השרות , אשר מושתתת על מקצוענות מלונאית , איכות השרות ותפיסה עסקית.
ואכן שמה המכללה דגש בתוכניות הלימוד על לימודי מלונאות עדכניים ומקצועיים ביותר , על הטמעת איכות השרות בקרב הסטודנטים והטמעת התפיסה העסקית במלונאות כחלק מחינוך למלונאות , שרות ואירוח
כמכללה לפיתוח קריירה מקצועית , שמה המכללה דגש על הכנתם של התלמידים עוד משלב הלימודים לקראת העבודה ולפיתוח קריירה איכותית. למכללה קשרים הדוקים עם מעסיקים בתחומי התיירות, המלונאות והקולינריה בכל רחבי הארץ.
המכללה רואה לעצמה חובה נעימה להוות גשר בין האוכלוסיה הוותיקה ובין העולים החדשים אשר נקבצו מכל רחבי התבל. כחלק מהשקפה זו שותפה המכללה בפרויקט עליה 2000 של הסוכנות היהודית ונותנת כתף לקליטה מהירה של עולים חדשים בישראל.
מטרות המכללה:
- להכשיר בוגרים אשר ישתלבו במהירות בענפי התיירות , מלונאות , האירוח , ההסעדה והמזון.
- ליצור עתודה ניהולית לענפים אלה.
- להיות בית ספר מרכזי ומוביל ללימודי המלונאות האירוח ואומנויות המזון.
- לקדם הכשרה של עובדי ענף המלונאות , האירוח , ההסעדה והמזון בישראל.
- לשקוד על פיתוח תכוניות לימוד חדשות.
- לשקוד על עדכון תוכניות הלימוד הקיימות והתאמתן לצורכי השוק המשתנים בארץ ובעולם.
- לתמוך בסטודנטים ובבוגרים בפיתוח קריירה מקצועית בתחומם.