קורס עיצוב פירות וירקות, פיסול וקישוט מזון – carving
בהדרכת: טטיאנה ליפשיץ
מטרות קורס חיתוך פירות
- ללמוד טכניקות חיתוך פירות בצורות בפיסול ובעיצוב פירות וירקות ויצירת קישוטי מזון.
- לפתח מיומנות אומנותית בתחום המזון , פיתוח מוטוריקה עדינה , וחשיבה יצירתית.
- ללמוד לעצב מנות באמצעות גילוף פירות וגילוף ירקות באירועים , חגים ומסיבות.
למי מיועד קורס חיתוך פירות?
- הקורס מיועד לטבחים ולשפים המעוניינים לשלב בעבודתם המקצועית גילוף פירות וירקות.
- הקורס מיועד לכל אדם חובב אומנות המעוניין לשמח את הסובבים אותו עם קישוטי מזון ולהפתיע בעיצובים מרהיבים.
מתכונת קורס חיתוך פירות:
- 24 ש"ל , 6 מפגשים , 4 ש"ל בכל מפגש, בימי שני 16:00-19:00 .
- הקורס במתכונת של הדגמות והתנסות אישית.
- במפגש האחרון על התלמיד להציג קומפוזיציה חגיגית ממבחר פירות וירקות תוך שימוש בכל הטכניקות שנלמדו במהלך הקורס.
נושאי הלימוד בקורס חיתוך פירות:
- בטיחות בעבודה
- מבוא לגילוף ועיצוב מזון (מצגת)
- גילוף קישוטים פשוטים ומורכבים ממגוון של ירקות ופירות: מלפפון , פלפל , עגבניה , כרוב , חציל , גזר , שומר , קולורבי , מלון , אבטיח , דלעת , צנון , סלק , תפוחי עץ ועוד.
מגוון הירקות והפירות תלוי בעונות השנה.
הערות:
- בכדי להגיע למיומנות גבוהה בגילוף פירות וירקות יש לתרגל גם בבית את הנלמד בשיעורים.
- בסיום כל שיעור יינתנו משימות לתרגול בבית.
- הופעה אישית: ג'קט טבח , או חולצה לבנה , נעלי בטיחות , ציפורניים גזוזות , ללא לכה , ללא תכשיטים , שיער אסוף.
- ניקיון המטבח: באחריות המשתתפים לנקות את עמדת העבודה האישית.
- אין לעזוב את מקום הלימוד ללא הודעה למדריכה.
- יש להצטייד בכלים מהבית לצורך לקיחת העיצובים בסיום כל שיעור.
- נא להימנע מאיחורים והיעדרויות: על כל היעדרות נא להודיע מראש למדריכה.
- תעודת גמר: תעודת גמר מותנת בהשתתפות של לפחות 90% משעות הלימוד.
- ספר קורס: מומלץ לצלם את העיצובים בכל שיעור ולהכין ספר קורס.
המחיר כולל: חומרי גלם לתרגול , ערכת כלים מקצועית , סינר מקצועי.
תעודת גמר: לעומדים בדרישות הקורס תוענק תעודת גמר: עיצוב ופיסול ירקות פירות וקישוטי מזון – carving , מטעם מכללת רימונים.