מטרת התוכנית מזון ומשקאות
תוכנית הלימודים של ניהול מזון ומשקאות ומסעדות מאפשרת לימודי התמחות ברמה גבוהה במקצועות מסעדנות משקאות ואומנות הבישול בהיבט מקצועי רחב.
מסלול זה מקנה, מחד, ומביא ידע מעמיק בתחומים קולינאריים מגוונים. בנוסף מביא הכרות יסודית עם עולם המסעדנות, ביקורת מזון ומשקאות, ניהול ברים, תורת היינות וכן הפקת אירועים.
הלימודים כוללים התמחות עיונית והתמחות מעשית וכן מקצועות ניהול ברמה אקדמית, כפי שנדרש מכל מי שרוצה לעסוק בניהול עכשווי בתחום תעשיית המזון ומשקאות.
למי מיועדת התוכנית?
לכל מי שעובד בתחום מזון ומשקאות:
- אקונומים.
- מסעדות.
- חדרי אוכל.
- אולמות אירועים.
- ברים.
- בתי קפה.
- חברות קייטרינג.
- בתי מלון.
- בתי חולים.
- מוסדות לגיל השלישי.
- בעלי ניסיון מקצועי בתחום המעוניינים לרכוש השכלה מקצועית מעודכנת נוספת.
- מעוניינים בידע מקצועי בתחום המעוניינים להכשיר עצמם למקצוע.
- בעלי 12 שנות לימוד (בגרות חלקית לפחות).
- אנגלית ברמה טובה.
- מבחן כניסה.
- ועדת קבלה – ראיון אישי.
מתכונת המסלול מזון ומשקאות:
- 10 חודשי לימוד.
- יומיים בשבוע בין השעות 08:00-15:00, 16:00-21:00,
- ימי לימוד מרוכזים לפי תוכנית הסימסטר.
- קורסים אקדמיים וקורסים מקצועיים.
- לימודים תיאורטיים ולימודים מעשיים.
- מסלול מזון ומשקאות כולל התמחות מעשית של 160 ש"ל סטאג'.
נושאי לימוד נבחרים:
- מבוא: עולם המסעדות, תרבות האוכל, מסעדות ב 2005, מבנה המסעדה, סיפורי הצלחה.
- אומנות הבישול עיוני ומעשי, לימוד מעשי מהשפים המובילים בארץ.
- קניה וטיפול בבקר, בעוף ובדגים.
- מנות אחרונות: קניה, הכנה והגשה.
- הכרה בערכן להגדלת פוטנציאל המכירות של המסעדה.
- עיצוב והגשת מנות במסעדה.
- תכנון וניהול צוות הטבחים.
- מבוא לתזונה ולתברואה.
- הקמת מסעדה חדשה: קונספט, תכנון ובניית תפריט, בדיקת כדאיות, עיצוב, מטבח וציוד, זרימת עבודה, מיחשוב.
- תדמית שיווקית: בניית תוכנית שיווקית, יצירת תדמית ומותג, פרסום ויחסי ציבור.
- היבטים משפטיים: אישורים ורישוי עסקים.
- תפעול מסעדות.
- ביקורת מזון ומשקאות: תמחור וניהול מלאי, עלות מזון בתפריט.
- ניהול באר ויינות: שילובם בפעילות מסעדות, חדרי אוכל ואולמות אירועים.
- הפקת אירועים.
- משאבי ניהול.
- מבוא לתורת המלונאות והאירוח.
- ניהול עסקי: ניהול רווחי, דוחות פיננסיים.
- סיורים מקצועיים.
- סטאג'.
שכר לימוד
שכר הלימוד עבור מסלול לימודי ניהול מזון ומשקאות ומסעדות הינו ₪13,800 ויש אפשרות לבצע את התשלום בתשלומים.
תעודת סיום
לעומדים בדרישות הלימודים ניהול מזון ומשקאות ומסעדות תוענק תעודת גמר מטעם מכללת רימונים.