הסופרת ג'ואן האריס בספרה "חמשת רבעי התפוז" מחזירה את פרמבואז, גיבורת הספר, לחווה בה גדלה. היא משפצת את המקום ומקימה בו מסעדת גורמה, בה מוגשים מטעמים רבים ממחברת מתכונים מיוחדת של אמה. בישוב שכזה עצי הפרי הם שכיחים ביותר וניתן למצוא עצי תפוזים, תפוחים, שזיפים, אפרסקים ועוד ועוד. אלא שרוב הפירות מבשילים כולם יחד על העץ, וכך בתקופה קצרה מאד צריך להתמודד עם כמויות ענקיות. הכנת ריבות ומרקחות למיניהם הייתה עיסוקה של האם ובעקבותיה גם פרמבואז . אולם להיטות האם אחרי כל הפירות לא כללה את תפוזים, שאותם סירבה להכניס הביתה. ("חמשת רבעי התפוז", ג'ואן האריס, כנרת)
ה שף ארז מספר על ההשראה והתמונה:
אותי ענין במיוחד האהבה האמיתית לפירות, ריבות וליקרים שמובאת בסיפור בצורה כל כך מוחשית. משום מה לא הייתה שם אהבה לתפוזים, אולם אני אוהב לייצור עם הפרי הזה וכאשר אני מרגיש רומנטי במיוחד אני אופה עוגה תפוזים אשר מזוגגת בקוקוס וקליפות תפוז לה מצרף ריבת תפוזים אשר נעשית עם הרבה רגישות ואהבה.
מקדיש יצירה זו לאישתי רחל עמוס מזה 30 שנים.