עיצוב ופיסול ירקות פירות וקישוטי מזון – carving

בהדרכת: טטיאנה ליפשיץ

מטרות הקורס:
  • ללמוד טכניקות בפיסול ובעיצוב פירות וירקות ויצירת קישוטי מזון.
  • לפתח מיומנות אומנותית בתחום המזון , פיתוח מוטוריקה עדינה , וחשיבה יצירתית.
  • ללמוד לעצב מנות באמצעות גילוף ירקות ופירות באירועים , חגים ומסיבות.
למי מיועד הקורס?
  • הקורס מיועד לטבחים ולשפים המעוניינים לשלב בעבודתם המקצועית גילוף בירקות ופירות.
  • הקורס מיועד לכל אדם חובב אומנות המעוניין לשמח את הסובבים אותו עם קישוטי מזון ולהפתיע בעיצובים מרהיבים.
מתכונת הקורס:
  • 24 ש"ל , 6 מפגשים , 4 ש"ל בכל מפגש, בימי שני 16:00-19:00 .
  • הקורס במתכונת של הדגמות והתנסות אישית.
  • במפגש האחרון על התלמיד להציג קומפוזיציה חגיגית ממבחר פירות וירקות תוך שימוש בכל הטכניקות שנלמדו במהלך הקורס.
נושאי הלימוד:
  • בטיחות בעבודה
  • מבוא לגילוף ועיצוב מזון (מצגת)
  • גילוף קישוטים פשוטים ומורכבים ממגוון של ירקות ופירות: מלפפון , פלפל , עגבניה , כרוב , חציל , גזר , שומר , קולורבי , מלון , אבטיח , דלעת , צנון , סלק , תפוחי עץ ועוד.
  • מגוון הירקות והפירות תלוי בעונות השנה.
הערות:
  • בכדי להגיע למיומנות גבוהה בגילוף ירקות ופירות יש לתרגל גם בבית את הנלמד בשיעורים.
  • בסיום כל שיעור יינתנו משימות לתרגול בבית.
  • הופעה אישית: ג'קט טבח , או חולצה לבנה , נעלי בטיחות , ציפורניים גזוזות , ללא לכה , ללא תכשיטים , שיער אסוף.
  • ניקיון המטבח: באחריות המשתתפים לנקות את עמדת העבודה האישית.
  • אין לעזוב את מקום הלימוד ללא הודעה למדריכה.
  • יש להצטייד בכלים מהבית לצורך לקיחת העיצובים בסיום כל שיעור.
  • נא להימנע מאיחורים והיעדרויות: על כל היעדרות נא להודיע מראש למדריכה.
  • תעודת גמר: תעודת גמר מותנת בהשתתפות של לפחות 90% משעות הלימוד.
  • ספר קורס: מומלץ לצלם את העיצובים בכל שיעור ולהכין ספר קורס.

שכר לימוד: 1800 ₪ כולל מע"מ.
המחיר כולל: חומרי גלם לתרגול , ערכת כלים מקצועית , סינר מקצועי.
תעודת גמר: לעומדים בדרישות הקורס תוענק תעודת גמר: עיצוב ופיסול ירקות פירות וקישוטי מזון – carving , מטעם מכללת רימונים.
לפרטים ולהרשמה: מכללת רימונים טל. 04-6728553