מטרות הקורס:
הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון וההשלכות על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד / האורח.
הקניית ידע למניעת הרעלות מזון ולגילוי מהיר של מזון מקולקל ומזויף.
הקניית דרכי פעולה ומניעה.
הכשרה מקצועית בנושאי תברואה והגינה של מזון עפ"י דרישות משרד הבריאות.
הקורס בפיקוח משרד הבריאות.
למי מיועד הקורס?
מנהלי מטבחים , מנהלי מערכות הזנה , טבחים , קונדיטורים , קניינים , רסיברים , אנשי תחזוקה וקירור מזון , חברות קייטרינג , אולמות ארועים , מלונות , מסעדות ועוד…
תעודת סיום:
לעומדים בהצלחה במבחני משרד הבריאות תוענק תעודת "נאמן תברואה" של משרד הבריאות.
נושאי הלימוד:
- יסודות במיקרוביולוגיה של המזון.
- קו זרימת המזון מהספק ועד לסועד.
- גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון.
- מחלות והרעלות מזון
- רכישת מזון , סימון מזון וחיי מדף , זיופים , גילוי ומניעה.
- הובלה , איחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים.
- שיטות שימור מזון גולמי ומבושל.
- מעברים ממצב למצב , כגון קירור , הקפאה , הפשרה , חימום , חימום חוזר.
- תקנות ותנאים – רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים.
- הגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון.
- מניעת ריבויי חיידקים במזון.
- שלבי הטיפול במזון מהספק ועד לסועד
מתכונת הקורס:
30 שעות לימוד, 5 מפגשים, 6 שעות לימוד, אחת לשבוע בן השעות 10:00-15:00 + מפגש מבחן של משרד הבריאות