"אומנות הבישול היא אומנות החיים" זו סיסמת "התאחדות אשפי המטבח הבינלאומית" ואכן מקצוע "אומנות הבישול" תפס זה מכבר את מקום מקצוע "הטבחות" . לא עוד פעילות מכנית על פי כללים מוגדרים , אלא פעילות שבצידה יוזמה, דימיון , חדשנות ויצירתיות.
מטרת הקורס:
להקנות מיומנות בענף הטבחות לטפח בתלמיד את אומנות הבישול וכן להכשירו עיונית ומעשית כטבח בבית מלון , מסעדות ובתי הארחה.
נושאי לימוד נבחרים:
- תורת האירוח
- תזונה / תברואה
- קונדיטאות
- מסעדנות
- תורת היין
- צרפתית מקצועית
- אנגלית
- כשרות וחגי ישראל
- מבוא למחשבים
- עזרה ראשונה ובטיחות
- תקשורת בינאישית
- יזמות עסקית
- סיורים מקצועיים
- הרצאות אורחים ומומחים
- סטאג'
- מבוא לעולם הגסטרונומיה
- השימוש בחומרי מזון
- ציוד ומיכשור
- חיתוך ועיבוד ירקות ופירות
- שיטות בישול
- מרקים צלולים מעובים ומיוחדים
- רטבים- חמים קרים ותחמיצים
- בקר עוף דגים
- בישול ירקות ,אורז, פסטות ותפודים
- מנות ראשונות חמות וקרות
- קישוט ועיצוב מזון ומזנונים
- מנות קינוח מיוחדות
- תכנון והכנת תפריטים
- מבוא למלונאות
מבנה הלימודים:
משך הקורס כ-10 חודשים , לימודי בוקר המחולקים ל- 3 שלבים:
שלב א'- עיוני ומעשי: נמשך כ-33 שבועות, הנחלקים ללימודים עיונים , ולימודים מעשיים המתקיימים במשמרות בסדנא הלימודית ובמטבח המלון .
שלב ב'- מעשי- סטאג' נמשך כ- 7 שבועות ומתקיים במלונות, מסעדות, מטבחי אולמות ברחבי הארץ .
במסגרת הסטאג' ישתלב התלמיד בסידור העבודה של המלון ויעבוד במשמרות כמקובל בענף.
שלב ג'- חזרות לקראת בחינות הגמר הממשלתיות.
תנאי קבלה:
- מתקבלים מועמדים מעל גיל 20.
- השכלה - 12 שנות לימוד.
- ידע בסיסי באנגלית, שפות נוספות יתרון.
- מבחן קבלה.
- ועדת קבלה - ראיון אישי.
- עולים חדשים- לאחר אולפן ב' , או שליטה טובה מאוד בעברית
תעודות
תעודת סיווג מקצועי טבחות סוג 1 מטעם משרד העבודה.
תעודת גמר טבחות סוג 1 מטעם מכללת רימונים.
מוכר לקרן פקדון לחיילים משוחררים
