מטרות התוכנית:
תוכנית הלימודים ניהול מזון ומשקאות ומסעדות מאפשרת לימודי התמחות ברמה גבוהה במקצועות מסעדנות משקאות ואומנות הבישול בהיבט מקצועי רחב.
מסלול זה מקנה , מחד , ידע מעמיק בתחומים קולינאריים מגוונים , ומאידך , הכרות יסודית עם עולם המסעדנות , ביקורת מזון ומשקאות , ניהול בארים ותורת היינות וכן הפקת אירועים.
הלימודים כוללים התמחות עיונית ומעשית וכן מקצועות ניהול ברמה אקדמית , כפי שנדרש מכל מי שרוצה לעסוק בניהול עכשווי בתחום תעשיית המזון.
למי מיועדת התוכנית?
- לכל מי שעובד בתחום מזון ומשקאות:
אקונומים , מסעדות , חדרי אוכל , אולמות אירועים , בארים, בתי קפה חברות קייטרינג , בתי מלון , בתי חולים , מוסדות לקשישים, בעלי ניסיון מקצועי בתחום המעוניינים לרכוש השכלה מקצועית מעודכנת. - חסרי ידע מקצועי בתחום המעוניינים להכשיר עצמם למקצוע.
- בעלי 12 שנות לימוד (בגרות חלקית לפחות).
- אנגלית ברמה טובה.
- מבחן כניסה.
- ועדת קבלה – ראיון אישי.
מתכונת המסלול:
- הלימודים יתפרסו על פני 10 חודשי לימוד.
- יומיים בשבוע בין השעות 08:00-15:00 , ו- 16:00-21:00 , וכן ימי לימוד מרוכזים לפי תוכנית שונה מסימסטר לסימסטר.
- הלימודים כוללים קורסים ברמה אקדמית וקורסים מקצועיים.
- הלימודים כוללים לימודים תיאורטיים ולימודים מעשיים.
- המסלול כולל התמחות מעשית – סטאג' של 160 ש"ל
נושאי לימוד נבחרים:
- מבוא - עולם המסעדות – תרבות האוכל , מסעדות ב 2005 , מבנה המסעדה , סיפורי הצלחה.
- אומנות הבישול עיוני ומעשי – לימוד מעשי מהשפים המובילים בארץ.
קניה וטיפול בבקר , בעוף ובדגים.
מנות אחרונות – קניה , הכנה והגשה. הכרה בערכן להגדלת פוטנציאל המכירות של המסעדה.
עיצוב והגשת מנות במסעדה.
תכנון וניהול צוות הטבחים. - מבוא לתזונה ולתברואה.
- הקמת מסעדה חדשה – קונספט , תכנון ובניית תפריט , בדיקת כדאיות, עיצוב , מטבח וציוד , זרימת עבודה , מיחשוב.
- תדמית שיווקית - בניית תוכנית שיווקית , יצירת תדמית ומותג , פרסום ויחסי ציבור.
- היבטים משפטיים - אישורים ורישוי עסקים.
- תפעול מסעדות
- ביקורת מזון ומשקאות - תמחור וניהול מלאי , עלות מזון בתפריט.
- ניהול באר ויינות - ושילובם בפעילות מסעדות , חדרי אוכל ואולמות ארועים.
- הפקת אירועים
- משאבי ניהול.
- מבוא לתורת המלונאות והאירוח.
- ניהול עסקי – ניהול רווחי , דוחות פיננסיים.
- סיורים מקצועיים.
- סטאג'.
שכר לימוד:
13,800ש"ח , בתשלומים.
תעודת סיום:
לעומדים בדרישות הלימודים תוענק תעודת גמר: בוגר מסלול:
"ניהול מזון משקאות ומסעדות".